MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Diyarbakır'daki MHP mitinginde konuştu. İşte Bahçeli'nin konuşmasından satır başları:

Devlet Bahçeli partisinin Diyarbakır'da düzenlediği konuşmasına Diyarbakır'a ve Diyarbakırlılara teşekkür ederek başladı.

Diyarbakır bugün bize kucağını açtı.Diyarbakır kardeşliğin, barışın yanında olduğunu bize gösterdi. Sizler misafirliğinizi gösterdiniz. Diyarbakır'ı hürmetle ve ve sevgiyle kucaklıyorum.  Hepinizi bağrıma basıyorum.

12 Haziran'da milletvekilleri, seçimlerinin  bolluğa ve esenlik dolu günlere vesile olmasını diliyorum.

Sizlerden oy istemeye gelmedim. Önce Diyarbakırlı kardeşimin sorunlarını dinlemeye, hasret gidermeye geldim. Başbakan Erdoğan'ın aramıza ekmeye çalıştığım fitne tohumlarını çürütmeye geldim. Kafasında küstahça çizdiği Sivas - Gavurdağı hattını yerle bir etmeye geldim.

Ziya Gökalp bize Diyarbakır'ın bir armağanıdır. Bize bitmeyen vatan sevgimizi Gökalp'ten etkilendik.Cahit Sıtkı  Süleyman Nazif Diyarbakır'ın Türk milletine hediyesidir.

AKP 'nin oyununu birlikta bozacağız. Birliğimizi ve beraberliğimizi kimse bozamayacak. Bizim adımız Türk Milleti ve herkesi Cenab_ı Allah'ın kutsal bir emaneti olarak sahipleniyor ve benimsiyoruz. Bunun için herkes eşittir. Biz herkesi bir gördük ve ayrılmaz bir bütün olarak bağrımıza bastık. Türk milletinin hiçbir ferdi bu ülkenin zencisi de değildir, ötekisi de değildir. Aksini düşünenin karşısında durduk. Diyarbakırlı kardeşim siz bizisiniz biz de siz...

Siz üzerinizde oynanan oyunu görün, tuzağa düşmeyin  siz bu vatanın asıl sahiplerindensiniz. Washington'dakiler, Erbildekiler sizi benden çok sahiplenip, düşünemez.


Misak-ı Milli sınırlarımız bellidir.Türk Milleti için gidilecek başka toprak yoktur. Biz son sözü 29 Ekim 1923'te söyledik. Kimse heveslenmesin.

Sıkıntılarımızı inkar etmiyorum. Sorunlarımız yok demiyorum. Sorunlarla boğuşan sadece siz değilsiniz. Yurdumuzun her köşesinde en az sizler kadar problemlere ram olmuş insanlar var. Ancak her derdi olan da çareyi çıkmaz sokaklarda aramıyor.

Bağımsız devlet hayali içinde olanlar akıllarını başlarına almalılar. Ne verecek bir çakıl taşımız ne de vazgeçecek bir insanımız var. Türk Milletini Allah'ın izniyle sonsuza dek var edeceğiz.

Hiç kimsenin kökeni ve diline karşı değiliz.Asırlarca el birliği, güç birliği yaptık, aynı geceye yelken açtık, aynı güneşle ısındık. Yunus'tan, Mevlana'dan, Hacı Bektaşı Veli'den feyz aldık.

Acımız bir, anamız bir oldu. Biz birlikte büyüdük Türk milleti olduk. Bu aziz vatan bin yıl önce gerçek sahipleri oldu ve ellerde yükseldi. Bu topraklara hep beraber mührümüzü vurduk.

Bu büyük milletin adı Türk milletidir.

Bizi halkımızın ekonomik durumu daha çok ilgilendiriyor. Ana dili anayasaya koyunca karnınız doyacak mı, ekonomik sorunlar bitecek mi? Önemli olan ekonomik sorunlardır.

Siz yoksulluk derdindesiniz Başbakan ise çılgın projeler derdinde.

Başbakan Erdoğan bize kağıttan kaplan demişti, 12 Haziran'dan sonra kağıttan kaplan mı boğazından tutan Bozkurt mu olduğumuzu görecek..

Bahçeli, Diyarbakır mitinginde yaptığı konuşmada, "Türk milletinin hiçbir evladı bu ülkenin zencisi değildir. Buna inandık. Türk milletinin hiçbir ferdi bu ülkenin ötekisi değildir. Bundan asla  taviz vermedik. Kimsenin kendi evinde yabancı olmasını istemedik, aklımızdan  geçirmedik. Aksini düşünenlerin ise heybetli bir şekilde karşısında durduk.

Diyarbakırlı kardeşim, siz bizsiniz biz de siz" dedi.


Diyarbakır'da bugün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin katılacağı miting öncesi sıkı güvenlik önlemleri alındı.

İstasyon Meydanı'nda uzman köpeklerle bomba araması yapılırken il dışından gelen partilileri taşıyan araçlar şehir merkezi sokulmadan çever yolundan güvenli bir şekilde kent içine alındı.MHP'nin Diyarbakır'da 16 yıl aradan sonra düzenleyeceği miting için kentte sıkı güvenlik önlemleri alındı. Mitingin düzenleneceği İstasyon Meydanı'ndaki çevre binalara keskin nişancılar yerleştilirken, alanda dedektör köpeklerle bomba araması yapıldı. İstasyon Meydanı'na giden cedde ve sokaklar mitingten saatler önce trafiğe kapatıldı. Miting için Diyarbakır'a çevre illerden 500 çevik kuvvet polisi ile Toplumsal Olaylara Müdahale Araçları (TOMA) ve panzerler takviye olarak geldi.MHP mitinginde Diyarbakır'da 4 binin üzerinde polis görevlendirildi.

MHP'nin mitingine katılmak üzere çevre illerden gelen partilileri taşıyan araçlar kentin girişlerinde durdurulup, gelişi güzel şehir merkezine girilmesine izin verilmedi. Araçlar polis eskortları eşliğinde çevre yoluna götürülerek, buradan yine güvenli bir şekilde miting alanına gidişleri sağlandı.