"İkinci Ergenekon" davasının 123. duruşmasında, davanın tutuklu sanığı ve aynı zamanda İstanbul 1. Bölge bağımsız milletvekili adayı Tuncay Özkan seçimle ilgili vaatlerini yazılı olarak açıkladı.

 Tuncay Özkan, "Amacım 4 yıl içinde Kadıköy Büyükşehir Kentinin kurulması, Anadolu Yakası'ndaki 300 bin işsizimize iş sağlanması, kentsel refahın iki katına çıkarılması, eğitim kurumlarının bölgesel egemenliğini 10 katına çıkarmak ve Kadıköy'ün sanat ve kültür başkenti olmasını sağlamaktır" dedi.

Tuncay Özkan, avukatı aracılığıyla gazetecilere bir sayfalık not dağıttı. Silivri duruşma salonunu seçim ofisi olarak kullanmaya devam eden Özkan, seçim vaatlerini açıkladı.

Özkan bilgi notunda şu ifadelere yer verdi:

"Ne yazık ki Özel yetkili mahkeme uygulamaları nedeniyle 32 aydır tutukluluk cezası çekiyorum. 12 Haziran'da yapılacak seçimde hiç bir hak ve hukuk gözetilmeden bağımsız milletvekili adaylığımla ilgili bir şey yapamadan seçmenlerime ulaşmam engellenerek son beş güne girmiş bulunuyoruz. Mecliste göreve başladığımda ilk yapacağım teklif İstanbul Anadolu yakasının, İstanbul'dan ayrı, Kadıköy adıyla büyükşehir statüsüne kavuşması için yani yeni bir kent olarak tanınması için meclis başkanlığına yasa teklifi vereceğim. Kadıköy ilinin sınırlarına Gebze'nin de dahil edilmesini isteyeceğim. Bu Anadolu yakasının hakkıdır.

İstanbul Anadolu yakasındaki 300 bin işsizim yurttaşımızın iş sahibi olması için geliştirdiğimiz bir projenin yürürlüğüyle ilgili yasa teklifinin hemen gündeme getireceğim. Bu projemizle iki yıl içinde Anadolu yakasında işsiz kalmaması ve bölgenin refahını iki katına çıkartılmasını amaçlıyorum. İstanbul Anadolu Yakası'nın eğitimde Türkiye'nin başkenti olmasını sağlayacak yasa teklifimi bunların ardından gündeme taşıyacağım. Amacım dört yıl içinde Kadıköy Büyükşehir Kenti'nin kurulması, 300 bin işsizimize iş sağlanması, kentsel refahın iki katına çıkartılması, eğitim kurumlarının bölgesel egemenliğini 10 katına çıkarmak ve Kadıköy'ün sanat ve kültür başkenti olmasını sağlamaktır. Bunun için seçmenlerimden bütün yurttaşlarımdan bir oy bekliyorum."

Duruşmadan notlar...

Davada eski Özel Harekat Dairesi Başkan vekili İbrahim Şahin, gazeteciler Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan'ın da aralarında bulunduğu 19 tutuklu sanık hazır bulundu.

Sanık Yalçın Küçük ise bu davadan tutuksuz olmasına rağmen Oda Tv soruşturması kapsamında tutuklandığı için tutuklu sanıklar arasında yer aldı.

Tutuklu sanıklardan eski Başkent Üniversitesi kurucu rektörü Mehmet Haberal, eski İnönü Üniversitesi rektörü Fatih Hilmioğlu, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz ve Oğuz Bulut ise duruşmaya katılmadı.

Mahkeme Başkanı Köksal Şengün mazeretli olduğu için duruşmaya katılmazken, duruşmaya üye hakim Hasan Hüseyin Özese başkanlık yapıyor. Özese, eski Özel Harekat Dairesi Başkan vekili İbrahim Şahin'in çapraz sorgusuyla devam edileceğini belirterek Şahin'i kürsüye çağırdı. İbrahim Şahin'in çapraz sorgusuna başlandı.