Partisinin Gaziantep'te Demokrasi Meydanı'nda düzenlediği 'Bereket' mitinginde yaklaşık 2 bin partiliye seslenen merhum SP Lideri Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan, "12 Haziran'da bir kuruş hazine yardımı almadan, arkasında holding olmadan, bütün medya kuruluşları bize ambargo koyduğu halde, partimiz bölünmeye çalışıldığı halde, 3 ay önce hareketimizin lideri vefat etmesine rağmen Büyük Ortadoğu Projesi'ne karşı milli görüşçcüler olarak 90 yıl önce dedelerimizin gösterdiği eşsiz mücadele gibi mücadele ediyoruz" diye konuştu.

40 yılda türlü engellemelerle karşılaştıklarını savunan Erbakan, şunları söyledi:"Bu mücadelemize devam ederken 4 partimizi kapattılar ama kalplerimizi kapatamadılar. 4 değil, 14 tane partimizi kapatsalar da 15'ncisini kurup mücadelemize devam edeceğiz. Kimse engelleyemeyecek. 12 Haziran seçimlerine 18 parti değil, aslında sadece 2 parti giriyor. Bir Saadet ve bir de diğerleridir. Diğerleri farklı görünse de aslında 17'si de temelde birbirinin aynısıdır. Bu gerçek 40-50 senedir yaşanarak laboratuvar deneyi gibi milletimizce denenerek ispatlanmış bir gerçektir.

Ne zaman Erbakan iktidara gelse bolluk, refah gelmiş, insanların cebi para görmüş ve Türkiye dış güçlerden kurtulup kalkınmıştır. Bunların 17'si de AB'ci, IMF'ci ve Amerika'dan emir almadan bir adım atamaz. Hiç biri (İslam Birliği'ni kuracağım, yeni bir saadet dünyası kuracağım) diyemez. Para lazım olduğunda 'borç almayacağım, kendi milli kaynaklarımı kullanacağım' diyemez. Hiç biri iktidara geldiğinde 'havuz sistemini kurup milletin milyarlarca dolarının faize gitmesini engelleyeceğim' diyemez. 'Önce ahlak ve maneviyat' diyemez. Başörtüsü sorununa köklü çözüm getiremezler. İmam hatiplerin orta kısmını yeniden açacağım diyemezler.

İçinde faiz mikrobunun olmadığı, faizsiz bir ekonomi düzeni getiremez. 17'si de hep bir ağızdan Bremen Mızıkacıları gibi boş laflarla karşılıklı atışmalarla derdinizin dermanı olmayacaklar. Milyonlarca dolar harcadıkları, özel helikopter ve uçaklar tuttukları mitinglerde milletin derdine derman olacak bir şey yok. Şuurlu, inançlı akıllı seçmenler olarak bu boş laflara bremen mızıkacılarına aldanmayın. Bu boş lafların yanında bir de iktidar partisi 'Aman sakın ha oylarınızı bölmeyin, istikrar sürsün', 'Koalisyonlardan hayır gelmez, Türkiye geriye gider' diyorlar. Aslında bu iktidarın tek çekincesi korktuğu CHP değil, Saadet Partisi'dir. İşte bunun için her gittiği yerde böyle bas bas bağırıyorlar. Ey AKP iktidarı biz milli görüşüz. Biz Saadet'iz. Bizim bir aylık koalisyon hükümetimiz sizin 10 senelik iktidarınızdan daha hayırlıdır.

'İKTİDAR KUMAR BORCUNU ÖDEYEN HAYIRSIZ EVLAT GİBİ'


"Bizim milli görüş iktidarımızda en çılgın projeler 40 milyon fakir ve aç işsiz insanımız için olacak" diyen Erbakan sözlerini şöyle sürdürdü:"İnşallah Allah bize o günleri gösterecek. 9 yılda görülmemiş bir güçle iktidardalar. Millete yaptıkları bütün hizmetlerin toplamı 40 milyar dolar civarında. Bu 9 yılda 400 milyar dolar borç aldılar, 300 milyar dolar faize verdiler. Bu parayla bu anlattıkları çılgın projelerden 30 -40 tane yapılıyor. Aklınıza ne geliyorsa sattılar. Bütün bu satışlardan yaklaşık 40 milyar dolar elde etmişler. Varımızı yoğumuzu sattılar.

Elde ettikleri parayla bir senelik faizlerini ancak ödüyorlar. Babam, 'Bunlar evin halısını satıp kumar borcunu ödemeye çalışan hayırsız evlatlara benziyor. Varımızı, yoğumuzu satıp faiz ödüyorlar. Bunlardan millete hayır gelmez' diyordu. Neredeyse Bakanlar ve Başbakan ceketini, ayakkabısını, saatini satacak. Başka satacak bir şey kalmadı. Her zaman bizim yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Bunların sattıkları satacaklarının teminatı oldu. İmam hatipleri açacaklarına kiliseleri açıp ayin yaptırıyorlar. Zinayı suç olmaktan çıkarıyorlar.

İmam hatipli bir Başbakana zinayı suç olmakttan çıkarttılar. Bu hayaldi, gerçek oldu. Başbakan kasetler için MHP ve CHP'ye kızıyor ve böyle ahlaksızlık mı olur. Bunlar zina' diyor. Sayın Başbakan zinayı suç olmaktan siz çıkartmadınız mı? Ama bunu Başbakanın'ın unutkanlığına vermek lazım. Nasıl ki bir zamanlar AB'ye, İsrail'e, Amerika'ya karşı geldigini unuttuysa, şimdi de zinayı suç olmaktan çıkarttığını unutmuş. Kendisinin her zamanki unutkanlığına veriyoruz. Ama artık ellerinde malzeme kalmadı. Rüzgar artık arkalarından esmiyor. Şehit kanıyla alınan vatan topraklarının parayla satılması günahına ortak olmayacaksın.

Bu işbirlikçilerin Büyük Ortadoğu Projesi'nin destek veren partilere oy veremezsiniz. Dedelerinizin, atalarınızın kemiklerini sızlatamazsınız. Bu günahlara girmeyeceksiniz. Önce kendinizi kurtaracaksınız. 'Saadet Partisi barajı geçebilecek mi?' diyor ama sen Sıratı nasıl gececeksin? Bu işbirlikçilere, bu faizcilere, IMF ve Büyük Ortadoğu Projesi'nin destekçilerine oy verirsen sen de Sırat'ı geçemezsin."