The Economist'in "CHP'ye oy verin" çağrısı siyasetin gündemine bomba gibi düştü. Yazıyı "münasebetsiz ama manidar" bulan Başbakan Erdoğan, İsrail'i işaret etti.

Erdoğan, "Biz CHP'nin yeni genel başkanını ulusal çetelerin projesi olarak biliyorduk, ama aynı zamanda uluslararası çetelerin de projesiymiş. İsrail'e her ortamda selam gönderen Kılıçdaroğlu şimdi o selamların karşılığını alıyor" dedi.

MHP'nin milliyetçi duruşuna karşın CHP'nin Hakkari mitinginde Türk bayrağı olmamasını ve BDP'nin özerklik çağrılarına sessiz kalmasını da şaşırtıcı bulan Erdoğan, "MHP Genel Başkanı AK Parti karşısında kartondan kaplan oluyor. Ama CHP, BDP karşısında kuzuya dönüyor" dedi.rs.jpg

Başbakan Erdoğan partisinin Adana mitinginde konuştu. Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

ADANA'NIN YOLLARI TAŞTAN BUNLAR ÇIKARAMAZ BİZİ BAŞTAN:


CHP, MHP ve BDP'nin liderlerinin kışkırtmaları sonucu AK Parti Türkiye genelinde hedef yapıldı. Bu tehditlere boyun eğmeyeceğiz. Bu zorbalara papuç bırakmadık bırakmayacağız. Şiddetin diline teslim olmadık olmayacağız. Adana'nın yolları taştan bunlar çıkaramaz bizi baştan. Bu kadar basit. Onlar çetelerle muhabbet halinde, biz milletimiz ile muhabbet halindeyiz. CHP MHP BDP ve illegal örgütler ittifak içinde. Medya da bunlarla birlikte. Bu kadar saldırıya uğradımıza göre demek ki doğru yoldayız.

EN BÜYÜK PROJEMİZ YENİ ANAYASA:

Kimsenin endişesi olmasın. Biz demokrasiden, özgürlüklerden taviz vermeyeceğiz huzuru tesis edeceğiz. Tahrik ve kışkırtmalara rağmen kardeşliğimizi yücelteceğiz. 12 Haziran demokrasi açısından önemli bir dönüm noktası. En büyük projemiz yeni Anayasa. Ne yazıkki Türkiye'de Anayasalar halk tarafından yapılmadı. Biz öyle bir Anayasa yapalım ki Türkiye şaha kalksın. Kardeşliğimiz daha da yükselsin. 74 milyonu kucaklasın. Benim Adanalı kardeşim işte bu benim Anayasam desin.

TERCÜMANSIZ ANAYASA OLACAK:

Anayasanın dilini herkes anlasın. Ben bile anlamıyorum. Tercümansız bir Anayasa yapacağız. Anayasası okurken avukat mı tututacağız. Biz bu Anayasayı kendi başımıza yapmayacağız. Toplumun her kesimi ile uzlaşma içinde hazırlayacağız. Kolektif bir akıl oluşturacağız. Adana, Van, İstanbullu kardeşim de işte bu benim Anayasam diyecek. Biz Türkiye'yi Türkiye'yi dünyanın en büyük 10. ekonomisi yapmak istiyoruz. Bunu ancak böyle bir Anayasa ile yapacağız.

THE ECONOMİST'TEKİ YAZI MÜNASEBETSİZ AMA MANİDAR:

Uluslararası bir dergi The Economist dünyada örneği görülmedik şekilde CHP'ye oy verin diyor. Son derece münasebetsiz bir makale yayınladı. Bu dergi AK Parti'ye oy verin dese ona da karşı çıkardık. Sanane. Senin Türkiye'nin işiyle alakan ne? Böyle yorum yapma hakkın yok. Uluslararası bir yayın kuruluşunun bu kadar pervasız prapaganda yapması saygısız ama aynı zamanda manidar.

CHP ULUSLARARASI ÇETELERİN DE PROJESİYMİŞ:

Biz CHP'nin yeni genel başkanını ulusalcıların çetelerin projesi olarak biliyorduk ama uluslararası çetelerin de projesiymiş. İsrail'e her ortamda selam gönderen Kılıçdaroğlu şimdi o selamların karşılığını alıyor.

MAVİ MARMARA GAZZELİ BEBEKLERE MAMA GÖTÜRÜYORDU:

'Biz olsaydık Mavi Marmara'yı göndermez, biz olsaydık İsrail ile ilişkilerin bozulmasına izin vermezdik' diyor. O gemi Gazze'deki bebeklere mama, çocuklara oyuncak götürüyordu. Kalbinde şefkat insanlık olan eleştirmez. İsrail'e yaltaklanmak yerine kalkar Akdeniz'deki korsanlığı eleştirir. Kılıçdaroğlu CHP'nin başına gelmiş en büyük talihsizliktir. Sanaldır. Yurt içi ve dışındaki çetelerin aleni bir projesidir.

YUNANİSTAN O'NUNLA DALGA GEÇTİ:

Bir gazeteciye Yunanistan'la ilgili "Dayan Yorgo biz geliyoruz" diyor. Yunanistan'ın en büyük gazetesi de CHP başkanı ile dalgasını geçiyor. Dayan Yorgo Kılıçdaroğlu geliyor diyor. Adanalılar böylelerine, "Gece bitiminde yatar gündüz çalıp satar" der.

AK PARTİ SEÇMENİNE BEYİNSİZ DİYORLAR:


Yazarlar da hayal kırıklığına uğradı. Arkasını toplamaktan yoruldular. Hangi çarkı yalanını düzelteceklerini bilemiyorlar. Bir değil bin yalanı arka arkaya sıralıyor. Adana'da 2007 seçimlerinde 338 bin kişi oy verdi AK Parti'ye. Onlara beyinsiz diyorlar. Bunların hocaları AK Parti'ye oy vermem çünkü benim bir beynim var diyor. 16 milyon kişi AK Parti'ye oy verdi. Biz öyle demiyoruz. Demokratik tercihlere saygı duyarız. Kendilerinden olmayana göbeğini kaşıyan adam, bidon kafalı, aptal der.

MHP; AK PARTİ'YE KARTONDAN KAPLAN CHP-BDP'YE KUZU:


Benim asıl merak ettiğim, bu MHP Genel Başkanı acaba neden susuyor? Milliyetçi ya acaba The Economist'in makalesine ne diyor? Acaba Kılıçdaroğlu'nun Hakkari'deki Türk bayrağının olmadığı mitinge ne diyor? Oradaki özerklik vaatlerine ne diyor? Dikkat edin günlerdir ne CHP'ye ne BDP'ye tek kelime söyleyemiyor. MHP Genel Başkanı, AK Parti karşısında kartondan kaplan oluyor. Ama CHP, BDP karşısında kuzuya dönüyor.

ADANA METROSUNU BİZ YAPACAĞIZ:

Biz metronun Adana'da yolsuzluk ve usulsüzlüğün kılıfı olduğunu biliyoruz. Bundan dolayı metroyu Ulaştırma Bakanlığına devrediyoruz. Kısa sürede birinci etabı bitirip, ardından 8 kilometre uzunluğundaki Akıncılar-üniversite hattına başlayacağız. Yılan hikayesine dönen metro hikayesini sona erdiriyor, Adana'ya metroyu kavuşturuyoruz. Biz söz verirsek yaparız.

İNTİBAKI BİZ YAPARIZ:

Şimdi emeklinin derdini ben çözerim diyor. Biz geldiğimizde SSK işçi emeklisi 257 lira alıyordu, biz şimdi 782 lira veriyoruz. Artış yüzde 204. Memur emeklisi 370 lira alıyordu, şimdi 936 lira. Artış ne kadar? Yüzde 148. Kardeşlerim intibak değil mi bu? İntibakı evelallah biz yaparız. Hiç endişeniz olmasın emeklilerin hizmetkarı biziz. Biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik.

SÖZLEŞMELİ PERSONEL MÜJDESİ:

Türkiye genelinde 4B kadrosunda 205 bin 894 sözleşmeli personeli 4B kadrosundan 4A kadrosuna şu anda geçirmiş bulunuyoruz. Hayırlı olsun. Bu iş bitti. Biz söz verirsek yaparız. Biz kuru sıkı atmıyoruz. Bizim sırtımızda yumurta küfesi var. Onlarda böyle bir şey yok.