Dalında uzman, güleryüzlü eğitimci ve yönetici kadrosuyla 2011-2012 eğitim –öğretim yılı hazırlıklarına başlayan Atabek Koleji, Okul tanıtım günü düzenledi.

Saat 11.00’ de düzenlenen toplantıya uzman kadrosuyla konuklara okul tanıtım turu yapılarak başlandı.Tüm konuklar okul giriş kapısında eğitim görevlileri tarafından güleryüzle karşılandılar. Okul içerisindeki sınıflar, aktivite odaları, spor salonu ve yemekhane velilere gösterildi. Rehberlik ve psikolojik danışmanı tarafından öğrenciler ve sınıflar hakkında ayrıntılı bilgi verildi.

Açılış, Atabek Koleji Genel Koordinatörü Esat ERGÜN’ ün konuşmasıyla başladı. Okulun öğrencileri tarafından hazırlanan okulu tanıtma amaçlı video herkes tarafından beğeniyle izlendi.Video gösterimi esnasında okuldaki faaliyetlerden ufak kareler verildi.

Ergün, eğitim ve öğretimin ne kadar önemli olduğu üzerinde durarak, dünya ülkelerinin eğitim sistemlerinden sözederek 21. yy’ daki eğitim hayatını anlattı.
“Her sınıf bir atölye olsun” sloganıyla, üretmeyi seven kişiler yetiştirmeyi planladıklarını söyledi.

Eğitim hayatında velilerin yaptıkları hatalardan bahsederek kendi yaşamından örnekler verdi ve eğitimin önemi üzerinde duruldu. Bireysellikten daha çok beraber bir şeyler başarabilmenin çocuğun gelecekte başarılarına ışık tutacağı belirtildi.
Ergün, Atabek Koleji’nin özelliklerinden sözederek, okulun faaliyetlerini tek tek sıraladı. Projelerden bahsederken , Eko- Okullar Proje kapsamında çevreci bir yaklaşım sergileyip öğrencilere imkanlar sağlayarak hedeflerinin arasında, çevreci bireyler yetiştirmek olduğunu söyledi.

Atabek Koleji, yeni nesil okul olma anlamında tüm hazırlıkları yapmıştır. Bizleri geleceğe yeni nesil okullar taşıyacaktır, diyerek konuşmasına son verdi.
Veliler tarafından Atabek Eğitim Kurumları Kurucu Temsilcisi Ahmet Hamdi Can’ a yöneltilen soruların cevaplanmasından sonra programın son bölümü olan kokteyle geçildi.

Atabek koleji tarafından velilere sunulan ikramlardan sonra program son buldu.