Balyoz davasının devamı niteliğinde olduğu öne sürülen belgelerle ilgili dün savcılıkta ifade verirken fenalaşarak hastaneye kaldırılan Kurmay Albay Halit Nejat Akgüner tutuklandı

Albay Hakan Büyük'ün Eskişehir'deki çiftlik evinde bulunduğu öne sürülen ve Balyoz Darbe Planı'nın devamı niteliğinde olduğu iddia edilen belgelerle ilgili dün 9 muvazzaf asker, soruşturma savcısı Hüseyin Ayar'a ifade vermişti.

Savcılık kararını beklerken fenalaşan Deniz Kurmay Albay Halit Nejdet Akgüner, ambulansla Taksim İlk Yardım Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Burada yapılan tedavisinin ardından GATA'ya kaldırılan Kurmay Albay Akgüner, bugün mahkemede ifade vermek için adliyeye geldi. Merkez komutanlığına ait bir araçla Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelen Kurmay Albay Akgüner hakim ve savcıların kullandığı protokol kapısından giriş yaptı. Akgüner daha sonra İstanbul nöbetçi 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Albay Akgüner, "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" suçlamasıyla tutuklandı. Eskişehir'de Balyoz belgeleri soruşturması kapsamında tutuklanan asker sayısı 13'e yükseldi.

Soruşturma kapsamında bu sabaha karşı Hava Harp Okulu komutanı Tümgeneral İsmail Taş'ın da aralarında bulunduğu 4 kişi tutuklanmıştı.