MHP mitingini proveke edeceği iddiası ile gözaltına alınan aralarında Yusuf Ziya Arpacık ve Erdem Karakoç'un da bulunduğu 11 kişi, yasa dışı örgüt yönetici ve üyesi oldukları iddiası ile tutuklandı.

Diyarbakır'da düzenlenecek MHP mitingini provoke edecekleri iddiasıyla gözaltına alınarak savcılıkça sorgulanan 17 kişiden 13'ü, tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinde, özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hikmet Usta tarafından sorgulanan 17 kişiden 13'ü, ''örgüt üyeliği'' suçlamasıyla tutuklanmaları istemiyle akşam saatlerinde İstanbul Nöbetçi 14. Ağır Ceza Mahkemesine sevk edilmişlerdi. Sevk edilen 13 kişiden 11'i tutuklanarak Metris Cezaevine gönderildi.

Terörle Mücadele Kanununun 1.maddesi kapsamında değerlendirilerek tutuklanmaları istendi.

TMK M 1: Terör; cebir ve şiddet kullanarak; baskı, korkutma, yıldırma, sindirme veya tehdit yöntemlerinden biriyle, Anayasada belirtilen Cumhuriyetin niteliklerini, siyasî, hukukî, sosyal, laik, ekonomik düzeni değiştirmek, Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü bozmak, Türk Devletinin ve Cumhuriyetin varlığını tehlikeye düşürmek, Devlet otoritesini zaafa uğratmak veya yıkmak veya ele geçirmek, temel hak ve hürriyetleri yok etmek, Devletin iç ve dış güvenliğini, kamu düzenini veya genel sağlığı bozmak amacıyla bir örgüte mensup kişi veya kişiler tarafından girişilecek her türlü suç teşkil eden eylemlerdir.

Tutuklanan Bozkurtların isimleri şöyle: Erdem Karakoç,Yusuf Ziya Arpacık,Orhun Daştan,Alişan

Öztürk,Murat Ali Kılıçarslan,Erhan Kurumlu,Hakan Uğur,Murat Alperen,Arif Mergen,Gökhan Aygün ve Ümit

İlkay Levent