TÜRKİYE’nin en uzun soluklu kültürel etkinliklerinden biri olan ’Uluslararası Bursa Festivali’, bu yıl 50’inci kez sanatseverlerle buluşuyor. 17 Haziran’da başlayıp, 30 Temmuz’a kadar sürece festival, dünyaca ünlü sanatçıları da ağırlayacak. 1 milyon 500 bin TL bütce ayrılan festivalde, 550 bin TL ödenen Ricky Martin de konser verecek.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ’50’ci Uluslararası Bursa Festivali’nin programını, Atatürk Kongre Kültür Merkezi’de (Merinos AKKM) açıkladı. Yıldırım Bayezid Salonu’nda yapılan toplantıda, "Bursa Festivali, Bursa’nın 50 yıllık geleneğidir" diyerek konuşmasına başlayan Altepe, 1962 yılından bu yana düzenlenen festivalin, kentin gururu olduğunu söyledi.

Festivalin kültürleri buluşturduğunu ve kültür ve sanatı dünya gündemine taşıdığını kaydeden Başkan Altepe, "Bursa’mız, kültür ve medeniyet kenti. Bu özelliğinin açığa çıkarılması için gerekeni yapıyoruz. Bursa’da yapılan tüm çalışmalar çevre ülkelerde de önemli bir örnek teşkil ediyor. Bu kültürü geleceğe taşıma noktasında aldığımız emanete uygun olarak çalışıyoruz" dedi.

41 ÜLKEDEN DANS EKİBİ

’25’inci Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’ için de dünyanın dört bir yanından 41 ülkenin halk dansları ekiplerinin Bursa’ya geleceğini kaydeden Altepe, Beyaz Koza Yaz konserlerinin, 7 merkez ilçede vatandaşlarca ücretsiz olarak izleneceğini belirtti.

Altepe, festival kapsamında, çeşitli sergilerin de açılacağını söyledi.

YILDIZLAR GEÇİDİ

Festival programını açıklayan Bursa Kültür ve Sanat Vakfı Genel Sekreteri Ahmet Erdönmez de, 50 yıldır kesintisiz bir kültür sanat etkinliğinin devam etmesi nedeniyle ayrıcalıklı bir organizasyon olduğunu söyledi. Bursalıl’ara dünyanın ve Türkiye’nin en iyi etkinliklerini sunmak istediklerini belirten Erdönmez, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası’nın açılış konserine Güher ve Süher Pekinel kardeşlerin geleceğini belirtti.

Erdönmez, festival kapsamında Ricky Martin, Ajda Pekkan, Gipsy Kings, Şebnem Ferah, Kubat, Zara, İlhan Şeşen, Neco, Zuhal Olcay, Ayşegül Aldinç gibi sevilen sanatçıların Bursa’da sahneye çıkacağını söyledi. Ricky Martin konserinin Merinos Stadyumu’nda gerçekleştirileceğini belirten Erdönmez, halk konserleri dışındaki programların da Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda hayata geçirileceğini ifade etti. Festival bütçesinin bir buçuk milyon TL olacağını kaydeden Erdönmez, Ricky Martin’in konserinin 550 bin TL’ye mal olacağını sözlerine ekledi.