Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yarın saat 17.00'de Gündoğdu Meydanı'nda İzmirlilere seslenecek. Ak Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay, kentin en görkemli mitinginin altına imza atacaklarını belirterek, İzmirlileri mitinglerine davet etti.



Mitinge 200 bin kişinin gelmesini hedefleyen parti 1 milyon 200 bin kişiyi sabit telefonla arayarak Başbakan Erdoğan'ın sesinden mitinge çağırdı. Ayrıca 3 milyon seçmen mitinge mektup yoluyla davet edildi.

150 TEKNE KİRALANDI

Cumartesi günü Adana’dan İzmir’e gelecek olan Başbakan Erdoğan’ın, saat 17.30’da Gündoğdu Meydanı’nda İzmirlilere sesleneceğini ifade eden Ak Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, miting öncesi çoşkuyu artırmak için sürpriz şovlar düzenleyeceklerini de belirtti. Gündoğdu Meydanı’nın deniz tarafının parti bayraklarıyla süslenmiş teknelerle dolacağını belirten Akay, bu amaçla 150 tekne kiraladıklarını söyledi. Miting sırasında bu teknelerden havaifişeklerin de atılacağını belirten Akay, körfezin görkemli bir şova evsahipliği yapacağını dile getirdi.

400 BİN PET ŞİŞE SU DAĞITILACAK

İzmirli seçmene mektup göndererek mitinge davet ettiklerini açıklayan Akay, miting alanında 400 bin pet şişe su, 200 bin adet bayrak, 200 bin adet şapka, 220 bin kumanya dağıtılacağı, 100 adet seyyar tuvaletin de alanda kurulacağını söyledi. Partilileri miting alanına getirmek üzere ilçe teşkilatları tarafından binlerce araç kiralandığını da belirten Akay, 4 Haziran mitinginin 12 Haziran zaferinin ön kutlaması olacağını belirtti.

Zeplin ve balon uçurulacak Akay, miting alanında balon ve zeplin uçuracaklarını, denizi de miting alanı gibi kullanarak, yaklaşık 200 tekne ile Körfez şovu yapacaklarını söyledi. Mitin öncesi 400 bin pet şişede su, 200 bin bayrak, şapka ve kumanya dağıtılacak. Başbakan Tayyip Erdoğan, Adana mitinginin ardından İzmir’e gelecek, seçim yasakları 2 Haziran’da başlayacağı için toplu açılış yapmadan sadece halka seslenip kentten ayrılacak.

"CHP TÜRKİYE'DEKİ EN BÜYÜK MİTİNGİ YAPACAK"


CHP İstanbul İl Başkanı Doç. Dr. Bahri Şahin, 4 Haziran Cumartesi günü Zeytinburnu Kazlıçeşme Meydanı’nda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılacağı mitingin İstanbul ve Türkiye’de yapılan en büyük miting olacağını söyledi.



Doç. Dr. Bahri Şahin, Beşiktaş İl Seçim Koordinasyon Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında, Kazlıçeşme Meydanı’nda cumartesi günü saat 15.00’te düzenlenecek mitingle ilgili bilgi verdi. 85 İstanbul milletvekili adayının katıldığı toplantıda konuşan Doç. Şahin, 4 Haziran Cumartesi günü Zeytinburnu Kazlıçeşme’de düzenlenecek mitingin “Her yerde CHP” sloganı ile gerçekleştirileceğini belirterek “Avukatlar cüppeleri, doktorlar önlükleri, işçiler ise kaskları ile alanda olacak. Denizden, karadan yurttaşlar mitinge akın edecek. Havada CHP mitingine ilişkin çeşitli görseller yer alacak” dedi. Türkiye ve İstanbul’un en büyük mitingini yapmak için milletvekili adayları ve gençlik kollarının gece gündüz demeden çalıştığını belirten Şahin, “Herkes için CHP sloganından yola çıkarak ‘Her yerde CHP’ fikri ile miting yapacağız” dedi.

Öte yandan, Demokrat Parti (DP) ve Demokratik Sol Parti’den (DSP) istifa eden çok sayıda yönetici de toplantının ardından CHP’ye katıldı. Eski DP Kadıköy İlçe Başkanı Durmuş Çelen, Sancaktepe İlçe Başkanı Mehmet Danış, Merkez Karar Yönetim Kurulu üyesi Vedat Şenol, Sultanbeyli İlçe Başkanı Orhan Aktaş ve DSP Parti Meclisi Üyesi Ayşe Gürocak’ın da aralarında olduğu çok sayıda kişiye CHP rozeti takıldı.İbrahim Tatlıses’in tedavisi 148 yıldır bağışlarla ayakta kalan Darüşşafaka Cemiyeti’nin Ömran ve Yahya Hamuluoğlu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde devam edecek.