Ümraniye’de otomobiliyle maddi hasarlı kaza yapan Emel Gezgin, kazasının şokuyla fren yerine gaza yüklenince kaldırımdaki yayaların, ardından da bir marketin dondurma reyonu önünde bekleyen kalabalığın arasına daldı. Kaza sonrası cadde savaş alanına dönerken, onlarca yaralı yerde yardım bekledi. Hafif yaralanan küçük bir kızın, yerde yatan annesinin başında gözyaşı dökmesi görenleri duygulandırdı.

Kaza, dün saat 20.30 sıralarında Bulgurlu Mahallesi Bulgurlu Caddesi’nde meydana geldi. İddialara göre, viraja hızlı giren Emel Gezgin, direksiyon hakimiyetini kaybettiği 34 SR 642 plakalı otomobili ile kaldırıma çarptı. Kaza hafif atlatıldı derken, Gezgin, kazanın şokuyla bir anda gaza bastı. Hızla kaldırıma çıkan otomobil yayalara çarparak ilerledi. Otomobil, bir marketin dondurma reyonu önünde bekleyen müşterilere de çarptıktan sonra durdu. Çarpmanın etkisiyle kaldırımda bulunan 11 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı.

Kaldırımın farklı yerlerinde yatan yaralılara ilk müdahaleyi çevredekiler yaptı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Yaralılar, Damla Rüzgar, Feyzanur Kaymaz, Cuma Taşpınar, Gamze Cevahir Öner, Remzi Göksel, Hasan Berber, Ali Yaşar, Nermin Zorbacı, Simay Kaymaz, Özlem Ayten ile Ece Ayten ambulans ve özel araçlarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Kazadan yara almadan kurtulan Emel Gezgin ise şoka girdi.

ANNESİNİN BAŞINDA GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Kazada, başından hafif şekilde yaralanan Ece Ayten, kaldırımda ilk müdahalesi yapılan annesi Özlem Ayten’in başında gözyaşlarına boğuldu. Kendi durumunun iyi olduğunu söyleyen küçük Ece, annesinin durumunun kötü olduğunu gözyaşları içinde anlattı. Sağlık ekipleri de bir yandan anneye bir yandan da başından yaralanan Ece’ye müdahale etti. İlk müdahalelerinin ardından hastaneye kaldırılan Ece ve annesi Özlem Ayten’in hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

Sürücü Emel Gezgin, sağlık ekiplerinin olay yerinde yaptığı müdahalenin ardından ifade vermek üzere Ümraniye Polis Merkezi’ne götürüldü.