Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Kılıçdaroğlu bir gazeteciye şöyle diyor 'Dayan Yorgo biz geliyoruz'. Dün bir gazetede adeta dalga geçti 'Dayan Yunanistan Kılıçdaroğlu' geliyor diye. Süpermen mübarek, öğrenciyi, çiftçiyi kurtardı da şimdi Yunanistan kaldı" dedi. 
AK Parti mitingi için Isparta'ya gelen Başbakan Erdoğan, havaalanından miting meydanına gelirken cadde üzerindeki CHP seçim bürosunu ziyaret etti. Erdoğan, burada bulunan CHP'lilerle tokalaşıp sohbet etti. 
Başbakan Erdoğan'ın seçim otobüsünden konuşma yapacağı Hükümet Meydanı'nda yollara güller dökülürken, Erdoğan kürsüye eşi Emine Erdoğan ile birlikte çıktı. Erdoğan, gül suyu dökülen meydandaki vatandaşların Regaip Kandili'ni kutlayarak konuşmasına başladı. AK Parti'yi sandıkta yenemeyeceklerini anlayan zihniyetin şiddet gösterdiğini ifade eden Başbakan Erdoğan, "Milletin teveccühünü kazanamayacaklar şiddet dökmeye başladı. Demokratik yollarla bileğimizi bükemeyenler kışkırtma, saldırı, şiddetle bu işi bitireceklerini zannettiler. 
Bugünlerde sizin hayır dualarınıza her zamankinden fazla ihtiyacımız var. Çünkü bizimle sandıkta yarışamayacaklarını anlayanlar artık şiddete başvurmaya başladılar. Şiddetle bu işi bitirebileceklerini zannettiler. Önce Kastamonu'da konvoyumuza saldırdılar, bir polisimizi şehit ettiler. AK Parti'nin seçim bürolarına şu ana kadar 150'ye varan seçim bürolarını, araçlarımızı molotoflu saldırılarla yaktılar ya da cam, çerçeve indirdiler.
Diyarbakır'da benim Hazro İlçe Başkan Yardımcımı kaçırdılar, AK Partili diyerek Silvan'da bir işadamının iş makinelerini yaktılar. İstanbul'da aynı şekilde terör estiriyorlar. Bunlar BDP yandaşlarının eylemleri. Şiddet sadece onlardan gelmiyor, Karadeniz Hopa'da bile AK Parti'nin karşısına dikiliyor, orada da CHP ve yandaşları araçlarımıza saldırarak bir polisimizi ağır yaraladılar. 
BDP'nin bir bayan milletvekili ne diyor; 'CHP'nin şansı yoksa AK Parti'nin kazanmaması için MHP'ye verelim' diyorlar, tezgah kurulmuş. BDP'liler Doğu, Güneydoğu'da teröriste sırtlarını dayadıkları yetmiyormuş gibi böyle bir işbirliği içine giriyor. İşte Van Başkale teşkilatında MHP teşkilatı BDP'ye geçti, bu danışıklı dövüş nasıl oluyor. MHP Genel Başkanı AK Parti'ye kaplan kesilirken, CHP'ye, BDP'ye çıtını çıkartamıyor, onların karşısında kuzu kesiliyor.
 Bu CHP'ye Isparta 12 Haziran'da dersini verecektir. Sandıktan umudunu kesenler işte böyle taşla, sopayla, molotofla ortalığa dökülürler. Milletle iletişim kuramayanlar böyle provokasyonla kafaları karıştırmaya çalışırlar. Benimse kapısını çalacağım tek yer var; millet. Benim tek ortağım sizlersiniz, bu oyunu bozacak, bu tezgahı alt üst edecek olan sizlersiniz. Biz bu şiddet eylemlerinin hiçbirine boyun eğmeyeceğiz, asla geri adım atmayacak, bu tuzaklara düşmeyeceğiz. 
Dün Diyarbakır gümbür gümbür meydandaydı ve oradan evelallah tüm Güneydoğu'ya Diyarbakır halkı seslendi. Ne dedi? 'Biz varız' dedi. Ben Diyarbakırlı kardeşlerime korkuyu korkuttukları için teşekkür ediyorum. Bizi merhum Menderes'in akıbeti, yüce divanla korkutamazlar, CHP bize 'Sen Menderes'in akıbetini bilmiyor musun?' diyor. Taşla sopayla, molotofla korkutamazlar.
 Biz bu yola, millet yoluna başımızı, canımızı koyarak çıktık, o şekilde yürümeye devam edeceğiz. Hz Ali'nin ifadesiyle 'Ecelimiz, ömrümüzün kefilidir'. Bugüne kadar çetelerle nasıl mücadele ettiysek, bu mücadeleyi aynen sürdüreceğiz. Korkunun ecele faydası yoktur, tayin edilmiş ömür ne bir an öte ne bir an geri gitmez. Öyleyse kimse boşuna hesap yapmasın" dedi. 
"ESKİ CHP CAMİLERİ AHIRA ÇEVİRİYORDU, İLMİHAL KİTAPLARINI YASAKLIYORDU, EZANI TÜRKÇE OKUTUYORDU" 
Son günlerde CHP Genel Başkanının bir 'yeni CHP'dir' tutturduğunu belirten Erdoğan, "Yeni CHP, eski CHP'nin üzerine yapılmış CHP'dir. Çok iyi anlaşılması lazım. Sadece bir projedir. Yeni CHP'nin eskinin üstüne bir projedir. Milletin göbeğini kaşıyan adam, o zihniyet, eski CHP ne diyordu. 'CHP'ye oy vermediği için bu milletin yüzde 60'ı aptaldır' diyor. Bursa'da Kılıçdaroğlu ne diyor? AK Parti'ye oy verenleri 'beyinsiz' olarak nitelendirdi. Bunların siyasi ahlakı bu. Edebi bu. Cevabını verdiğim zaman rahatsız oluyor. 
Bu zamana kadar yalan yalan yalan, hayatın bu. Bunların gözü var görmez, dili var hakikati söylemez. Eski CHP camileri ahıra çeviriyordu, ilmihal kitaplarını yasaklıyordu, ezanı Türkçe okutuyordu. Merhum Menderes geldi ve ezan aslına döndü. Bu CHP eğitim işini açıkladı, imam hatiplere düşmanlık devam ediyor. Geçenlerde soruyorlar ama sizin eğitim programınızda bu yok 'ben neden İmam Hatip'lere karşı olayım ama ne kadar ihtiyaç varsa o kadar' diyor. İhtiyaç ne demek, kim nerede okuyacaksa bırak okusun. 
Yani İmam Hatip'te okuyan illa imam mı olacak, ziraatta okuyan illa ziraatçi mi olacak. Ben İmam Hatip'ten mezunum ama beni İmam Hatip mezunu olarak üniversiteye almadılar, gittik birde lise bitirdik. Hepsini okuduğumuz halde okuduğumuz dersten gittik imtihanları verdik, ondan sonra tekrar lise mezunu olarak üniversiteye girdik iktisat okuduk. Benim 4 çocuğum da İmam Hatip mezunu. Ne olacak ve ben kendileriyle de iftihar ediyorum. Ama İmam Hatip'i bitirdikten sonra gittiler farklı işlere atıldılar. 
Bu özgürlükler dünyasında ben yavrularımı istediğim yerde okutabilmeliyim. Bunun önüne kimse geçmemeli, düz lisede okuyanlara ihtiyaç mı vardı da bu kadar düz lise yaptınız zamanında. Biz bunları yavaş yavaş azaltacağız" diye konuştu. 
"SÜPERMEN KILIÇDAROĞLU" 
Isparta'nın seçimlerde dört milletvekili çıkaracağına inandığını belirten Başbakan Erdoğan, "İsteseler de, istemeseler de siz bize güç verdiğiniz sürece açtık, açıyoruz ve açacağız. Ben inanıyorum ki Isparta'nın bu yönü çok güçlü, onun için Isparta bu seçimde dört sıfır yapmalı. Eski CHP 27 Mayıs darbesine çanak tutuyordu. Menderes ve arkadaşlarını kim ipe götürdü? Onlar götürdü, idamına alkış tuttular. 27 Mayıs'ı bayram ilan eden CHP, bunlar darbecidir, bunlar darbeden nemalanırlar.
 İşte yeni CHP Nur Serter'in ifadesiyle 'millet göbek attı' diyecek kadar saygısızlaşıyor. Sayın Demirel'in devlet adamlığı tecrübesini bir yana koyalım, halk partisi için eşkiyanın koruyucusudur diyordu. 'Şehit düşen askerin hakkını aramaz da şehir, kır eşkiyası diye bir takım canilerin koruyucusu kesilir' diyordu. Şimdi kime akıl hocalığı yapıyor? CHP'ye, MHP'ye, yeter ki AK Parti iktidar olmasın diye bu savaşı veriyor. Ben futbol takımı gibi parti tutanlara sesleniyorum; gelin bu oyunu bozalım. Eser siyaseti başkadır, istismar siyaseti başkadır.
İşte bugün Hopa'daki şehir eşkiyasına sahip çıkan CHP budur. Sayın Bahçeli 3,5 yıllık Başbakan Yardımcılığı döneminde sorun kaç tane dünya ülkesine gitti? Ya 2, 3 ancak o kadar ama şimdi açıldı önceki gün Kılıçdaroğlu bir gazeteciye şöyle diyor. 'Dayan Yorgo biz geliyoruz' diyor. Dün bir gazete de adeta dalga geçti, 'Dayan Yunanistan Kılıçdaroğlu' geliyor diye. Süpermen mübarek, öğrenciyi, çiftçiyi kurtardı da şimdi Yunanistan kaldı. İşte dün dündür bugün bugündür anlayışının
bunlar örnekleri. Gerçekleri söyleyeceğiz, yanlışı tanıtacağız değil mi? Yanlışı tanıtacağız ki doğruyu bulalım. 
Müslüman bir sokulduğu yerden bir kere sokulur. Biz bir yerden sokulduk, bir daha sokmazlar. Buna çok dikkat edeceğiz. CHP şimdi Merkez Bankası'nın kasasına sulandı, Isparta'nın güzel bir sözü var 'çalıda gül bitmez, cahile söz yetmez'. Bunların yalanlarını, iftiralarını ne kadar ortaya dökersek dökelim kar etmiyor, cahile söz yetmiyor yani ama Isparta ben inanıyorum ki bu yalanlara inanmayacak
benim Ispartalı kardeşim oynanan oyunu görüyor ve bu oyunu bozacak" ifadesini kullandı. 
SÖZLEŞMELİLERE MÜJDE 
Sözleşmelilere müjdeli bir haber veren Başbakan Erdoğan, "Emekliler için neler yaptık? Biz geldiğimizde SSK işçi emeklisi 257 lira alıyordu, o zaman Bahçeli vardı. Peki, 2011 yılında Ocak'ta ne alıyor? 782 lira, artık yüzde 204. SSK tarım emeklisi 216 lira alıyordu yine Bahçeli vardı, şimdi ise 705 lira alıyor, artış yüzde 226. Emekli kardeşim, memur, 377 lira alıyordu, şimdi 936 lira alıyor, artış yüzde 148. Bağ-Kur, esnaf emeklisi 149 lira alıyordu şimdi 634 lira alıyor, artış yüzde 325. Bununla kalacak mıyız? 
Yine biz emekli kardeşlerimizi bugüne kadar nasıl gözettiysek bundan sonra da gözetmeye devam edeceğiz. Ne diyordu eski siyasetçi, o ne veriyorsa ben 5 fazlasını vereyim, 2 anahtar, arabalar, konutlar diyordu geldi mi? Bu oyuna yine gelecek miyiz? Şimdi birde spekülasyon yapılan konu şu; sözleşmeli personel, bununla ilgili bunların söylediklerine inanmayın. Bunun çözümü de bizde inşallah, hedefimiz yeni çıkardığımız bir kanunla bunu pazartesi, salı gibi bir çözüme kavuşturabilmek" dedi. 

ISPARTA'YA YATIRIM 
Isparta'nın içme suyunu karşılayacak göleti tamamladıklarını da anlatan Erdoğan, "Davraz'da 2. ve 3. telesiyej inşasına başlıyoruz, üniversiteyi büyüttük buradan sizlere birde müjde vermek istiyorum. Isparta'ya bir sağlık kampüsü kuruyoruz. Eski Sümer halı tesisinin bulunduğu alana 500 yataklı bir bölge hastanesiyle, 200 yataklı kadın doğum ve çocuk hastanesi inşa edeceğiz. Bu proje ile ilgili çalışmalar son aşamasına gelmiş seviyede. Bizden önce Isparta'nın okullarında bilişim teknolojileri sınıfı yoktu, şimdi var. 
Eğitimde sosyal güvencesi olmayan öğrencilere ilköğretimde erkeğe 35, kıza 40 lira. Ortaöğretimde erkeğe 45, kıza 55 lira veriyoruz. Evde özürlü çocuğu varsa asgari ücret ödüyoruz. Bizden önce üniversite öğrencilerine 45 lira veriyorlardı, şu anda 240 lira veriyoruz. Şimdi eğitimde kara tahtaları kaldırıp yerine bilgisayar donanımlı akıllı tahta, internet ağı ile dünyaya bağlı olacak çocuklarımıza birer adet elektronik kitap zengin fakir ayrımı yapmaksızın dağıtacağız. 
ABD'de George, Almanya'da Hanz bunlardan yararlanıyor da benim Ahmet'im, Mehmet'im, Ayşe'm, Fatma'm bunlardan neden yaralanmasın? Eğitimde sıraların üzerine ücretsiz kitap veren kardeşiniz bunu da başaracak inşallah, dert dağları aşırtır. Sağlıkta istediğiniz hastaneye gidip istediğiniz ilacı alabiliyor musunuz? Daha modern, lüks hastaneler Isparta'ya kazandıracağız. 1990'lı yıllarda SSK'nın genel müdürü Bay Kemal'di, ben de SSK'lıydım. Parası olan özel hastaneye, memurlar devlet hastanesine giderdi.
Önceden yine muayeneye gider, muayene parası verir, ardından reçeteyi alırdık yarısı var yarısı yok. Olmayan ilaçların parasını biz veriyorduk. Biliyorsunuz Rize'liyim, ameliyat olmaya giderdik kafamızın altına takoz koyarlardı. Çok çileler çektik ama şimdi hastalar hiç çile çekmiyor" diye konuştu.