Polisin tazyikli su ve biber gazı ile müdahale ettiği gruptan gözaltına alınan olmadı.

Konak Meydanı eski Sümerbank önünde toplanan, aralarında Halk evlerinin de bulunduğu çeşitli parti ve sivil toplum örgütüne bağlı yaklaşık 100 kişi, AKP il binası önüne yürüdü.



Burada Hopa’da yaşanan olayları protesto eden grup adına yapılan basın açıklamasında, yaşananların polis terörü, sorumlusunun da AKP hükümeti olduğu dile getirildi.

YUMURTALI SALDIRI

Basın açıklamasından sonra “Üniversiteli arkadaşlarımızın sürprizi var” şeklindeki anonsun ardından yaklaşık 15 kişilik grup, demir bariyerlere çıkıp Ak Parti il binasına ve polise yumurta fırlattı. Polis, bu sırada yaşanan arbedede protestocu gruba, tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.



Sokak aralarına doğru kaçan göstericiler, burada kaldırım taşlarını kırarak polise taşla saldırdı. Göstericiler yoldan geçen bir Ak Parti seçim arabasına taşla saldırdı. Grup daha sonra tekrar Konak Meydanı’nda bir araya geldikten sonra dağıldı.



Olaylar sırasında gözaltına alınan olmadığı ancak polisin kendi çektikleri kamera kayıtlarını inceledikten sonra olaylara karışanlara yönelik gözaltıların olabileceği bildirildi.

Artvin Bağımsız Milletvekili Gözaltı'nda