Fatma'yı Konya Numune Hastanesinde ziyaret eden Davutoğlu, beraberinde Başhekim Halil İbrahim Topatan ve Fatma'nın babası Osman Atalay olduğu halde açıklama yaptı.

İçinde bulunduğu araç seyir halindeyken Fatma'nın yola çıkmasıyla kazanın meydana geldiğini belirten Davutoğlu, "Hepimiz etkilendik. Elhamdülillah, Allah'a hamdolsun ki çocuğumuz Fatma şu anda yoğun bakımda ama doktorlarımız yakından ilgilendiler, herhangi bir hayati tehlikesinin olmadığını söylediler" dedi.

Fatma'nın babası Osman Atalay ve annesiyle de görüştüğünü ifade eden Davutoğlu, ambulansın üç-dört dakika içerisinde kaza yerine ulaştığını ve kendilerinin de Fatma ile hastaneye geldiklerini söyledi.

Hastaneye ulaşmasından itibaren de bütün doktorların Fatma'yla yakından ilgilendiklerini belirten Davutoğlu, "Ben özellikle bu seri müdahale dolayısıyla başhekimimize, Numune Hastanemize ve Üniversite Hastanesinden gelen Erdal Bey'e teşekkür ediyorum. Bütün tetkikler yapıldı, İnşallah birkaç gün içerisinde Fatmamız ailesine dönecek. İnşallah biz de kendisini evinde ziyaret edeceğiz. Allah bize bağışladı. Çok etkilendik, hamdolsun kötü bir şey olmadı" diye konuştu.

Aracın şoförünün çok tecrübeli olması dolayısıyla kaza anında yolun en sağına geçtiğini ifade eden Davutoğlu, böylece kazanın hafif atlatıldığını kaydetti.

Kaza anında çocuğun arkadaşlarıyla oynadığını ve yola çıkabileceğini hissettiklerini kaydeden Davutoğlu, şoförün elinden geleni yaptığını belirtti. Davutoğlu, "O veya bu, kimin ne yaptığı artık önemli değil. Elhamdülillah Allah bize ve ailesine bağışladı. Oralarda alınması gerekli tedbirleri de konuştuk" dedi.

Bozkır ve İçeriçumra'daki programlarıyla, akşam Konya'daki programlarını da iptal ettiğini belirten Davutoğlu, uluslararası bir toplantı için İtalya'ya gideceğini söyledi.

Davutoğlu, "Fatma'yı bundan sonra bütün hayatı boyunca takip edeceğim, o bize artık bu şekilde Allah'ın bir lütfü diyelim, hayatı boyunca da her şeyiyle, eğitimi de dahil yakından ilgileneceğim, kendi kızım gibi" dedi.

Fatma'nın ailesine de geçmiş olsun dileklerini ileten Davutoğlu, Fatma'nın soğukkanlı ve basiretli bir babası olduğunu belirterek, "İnşallah ailesiyle birlikte uzun ve mutlu bir hayat yaşayacak ve düğününü de yapacağız Fatma'nın. İnşallah Allah o günleri gösterir" diye konuştu.