Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), elektrik dağıtım ihalelerinde en yüksek teklifi veren ve ek süre talep eden firmalara, 29 Ağustos'a kadar süre verdi. Firmaların ek süreden faydalanabilmeleri için ihalede teklif ettikleri bedelin yüzde 2'si oranında ek geçici teminatı, 30 Haziran tarihine kadar yatırması gerekiyor.

ÖİB'den yapılan yazılı açıklamada, elektrik dağıtım ihalelerini kazanan teklif sahiplerinin Özelleştirme Yüksek Kurulunun onayını takiben yazılı olarak sözleşmeye davet edildiğini ve kendilerine Hisse Satış Sözleşmesi imzalanması için, 31 Mayıs 2011 tarihi mesai bitimine kadar süre verildiği hatırlatıldı. Açıklamada, teklif sahiplerine ek süre talep etmeleri halinde, İdarece belirlenecek ek geçici teminatın teslim edilmesi kaydıyla, ek süre verilebileceğinin bildirildiği de ifade edildi.

31 Mayıs 2011 mesai bitimi itibariyle Park Holding A.Ş. (Akdeniz EDAŞ için) hariç, diğer teklif sahiplerinin yazılı olarak ek süre talebinde bulunduğu kaydedilen açıklamaya, şöyle devam edildi:

“Ek süre talebinde bulunan teklif sahiplerine, ihalede teklif ettikleri bedelin yüzde 2;si oranında ek geçici teminatın 30 Haziran 2011 tarihi mesai bitimine kadar İdaremize teslim edilmesi şartıyla, 29 Ağustos 2011 tarihi mesai bitimine kadar ek süre verilmiştir.

Söz konusu ek geçici teminatların 30 Haziran 2011 tarihi mesai bitimine kadar İdaremize teslim edilmemesi halinde, teklif sahiplerinin geçici teminatları irat kaydedilecek ve Özelleştirme Yüksek Kurulu Kararında yer alan bir sonraki Teklif Sahibi sözleşmeye davet edilecektir.”

KİMLER SÜRE İSTEMİŞTİ?


İstanbul’un Anadolu ve Boğaziçi Yakası, Toroslar, Akdeniz, Dicle, Gediz ve Trakya bölgeleri ile alakalı teklif veren firmaların süreler bu ay sonu itibariyle doluyordu. ÖİB'nin kararı ile söz konu firmalar 3 ay ek süre hakkı almış oldu. Söz konusu firmalar şöyle:

Dicle Elektrik: İhaleyi 228 milyon dolara Karavil Dayanıklı Tüketim Malları İnşaat Otom. Pet. Ürün Paz. Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.-Ceylan İnşaat ve Ticaret A.Ş. Ortak Girişim Grubu kazanmıştı.

Gediz Elektrik: İhaleyi 1 milyar 920 milyon dolarla İş-Kaya İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.- MMEKA Makine İthalat Pazarlama ve Ticaret A.Ş. Ortak Girişim Grubu kazandı. Rekabet Kurumu en yüksek ikinci teklifi veren Eti Gümüş’e devrine karar verdi.

Trakya Elektrik: İhale 622 milyon dolarlık teklifle Aksa Elektrik Perakende A.Ş.’nin oldu.

Boğaziçi Elektrik Dağıtım ve İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım: İş-Kaya İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.-MMEKA Makine İthalat Pazarlama ve Ticaret A.Ş. Ortak Girişim Grubu Boğaziçi Elektrik Dağıtım ihalesini 2 milyar 990 milyon dolarlık teklifle, İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım ihalesini ise 1 milyar 813 milyon dolarla kazandı.

Toroslar Elektrik: İhaleyi 2 milyar 75 milyon dolarlık teklifle Yıldızlar SSS Holding kazandı.

Akdeniz Elektrik ihalesini 1 milyar 165 milyon dolar teklifle Park Holding kazandı. Ancak Park Holding geçtiğimiz günlerde ek süre hakkı istemeyip ihaleden çekildi. ÖİB açıklamasına göre, ikinci sırada yer alan teklif sahibi olan Enerjisa Elektrik Dağıtım A.Ş. sözleşmeye davet edilecek.