Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Haliç Kongre merkezinde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik "Ben onun kadar edepsiz, alçak,ahlaksız değilim" sözlerine Kılıçdaroğlu Tokat'ta miting meydanında yanıt verdi. Siyasette bir "üslubun olması gerektiğini" söyleyen Kılıçdaroğlu, "Kendisini tanımlamış. Diyorum ki siyasette bir edep olur, bir uslup olur" dedi.

Seçim gezisi boyunca hem kendisinin hem de Başbakan'ın posterlerinin olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Barış içinde güzellik içinde demokrasi içinde seçime gidiyoruz. Allah aşkına o küfür ne? Siyasette küfürün yeri var mı? Birisinin Recep Bey'e ders vermesi lazım. O dersi siz vereceksiniz. Demokrasi ile halk verir" dedi. Kitleye yönelttiği sorulara meydanın bir bölümünden yeterince güçlü karşılık gelmemesi üzerine bu gruba sık sık takılan Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

"KORKAK ADAMDAN PARTİ LİDERİ OLUR MU?"

"Onun istediği kanalda onun istediği gazetecilerle karşıma çıkabilir mi? Kimseye küfür etmem, hakaret etmem. Herkese saygılı bir insanım. Bir kişinin ünvanı ne olursa olsun ister Başbakan olsun. Kemal kardeşinizin karşısına çıkması için üç şart lazım. Geçmişi temiz olacak, kul hakkı yemeyecek. Mangal gibi yürek olacak. Korkak adamdan parti lideri olur mu?"

AKP'NİN AĞACI MEYVE VERMEZ"

"Emeklinin derdini biliyorum. Kahvede rahat olmadığını biliyorum. 9 milyon emekli olduğunu biliyorum. İsterseler tek başına bir partiyi iktidar yaparlar. Buradan emeklilere sesleniyorum. Sizin beklediğiniz intibak yasasını ben çıkartacağım. Milli gelirden pay vereceğim. 9 milyon emekliden 9 milyon oy istiyorum. AKP'nin gövdesini ben silkeleyeceğim dallarını silkelemek size ait. Recep Bey'in ezberi yine bozulacak. AKP'nin ağacı meyve vermez. Çünkü bereketsiz hükümet."

"ATANMAYAN ÖĞRETMEN KALMAYACAK"

"Yaylaları olan bereketli olan bu ülkeye ithal kurbanlık koyun getirdiler. Şimdi sıra geldi ithal öğretmene. 2002'de atama yapılmayan öğretmen kalmayacak demişti. Sözünü tutmadı mı? Benim sözüm söz. Atanamayan öğretmen kavramı kalmayacak. Yakında ithal doktor getirecekler anlaşılıyor ki ithal oy da getirecekler."

"EN BÜYÜK BÖLÜCÜ RECEP BEY"

"En büyük bölücü kim? Ankara'da yan gelip yatan Recep bey. Bayrak üzerinden siyaset yapıyor. O bayrak 73 milyonun sen kim oluyorsun da o bayrağa dil uzatıyorsun. Şehitlerimize kelle demişti. Ezberini bozdum, şifresini çözdüm, kimyasını bozdum."

"YOLSUZLUK YAPAN BAKANLAR KİMLERDİ?"


"Benim bakanlarım yolsuzluk yaptı dedi. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir başbakanın benim bakanlarım yolsuzluk yaptı dediğini duyudunuz mu hiç? Peki ya o bakanlar kim? Söylemedi."

Başbakan Erdoğan NE DEMİŞTİ?


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde yaptığı konuşmada Hopa olaylarını anlatmış ve oldukça sert ifadeler kullanmıştı. Başbakan Erdoğan özetle muhalefete şu sözlerle yüklenmişti:

-Bir bölümde 150 kişilik bir grup taş atmaya başladılar otobüsümüz ciddi isabetler aldı. Bir koruma polisimiz aldığı isabetle otobüsten düşerek maalesef şu anda yoğun bakımda. Beyin ameliyatı geçirdi. 72 saat uyutulması gerekiyor.

-Bu arada bir tanesi de kalp krizi geçirerek, kimliğini bilmiyorum, üzerinde durmaya da gereğini duymuyorum kalp krizi sonucu ölmüş.

-Orada bir pankart var CHP’nin. Pankart şu CHP’nin hemen yanındaki pankart: “Tek yol sokak, tek yol devrim, altında imza Halkevleri. Bununla ne demek istendiği zaten ortada. Biz bunlara sadece sandıkta gereken cevabı vereceğimizi söylüyoruz.

-Enteresan olan CHP Genel Başkanı'nın ölen kişinin evini ziyaret edeceğini açıklaması, şahsımla ilgili de "rüzgar eken fırtına biçer" diyor.

-Böyle bir genel başkan olur mu? Neyin rüzgarını ektik ki fırtına biçeceğiz. Yani birileri sana aynısı yaptığında ben de sana mı bunu söyleyeceğim. Ama ben onun kadar edepsiz, alçak, ahlaksız değilim."