İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin yüzde 100 oranındaki hissesinin blok olarak satışının yapıldığı ihalenin sonuçlarına ilişkin duyuru, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında, artırma, eksiltme ve ihale ilanları kısmında yayımlanan duyuruya göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin kararı ile özelleştirme stratejisi belirlenen İDO, yüzde 100 oranındaki hissesinin satış yöntemi ile blok olarak satılmak suretiyle özelleştirilmesi amacıyla belediye tarafından 8 Nisan 2011 tarihinde yapılan ihale sonucunda, 861 milyon dolar bedelle en yüksek teklifi veren Tepe İnşaat Sanayi A.Ş.-Akfen Holding A.Ş.-Souter Investments LLP-Sera Gayrimenkul Yatırım ve İşletme A.Ş. Ortak Girişim Grubu'na İhale Şartnamesi çerçevesinde satılmasına karar verildi.

Tepe İnşaat Sanayi A.Ş.-Akfen Holding A.Ş.-Souter Investments LLP-Sera Gayrimenkul Yatırım ve İşletme A.Ş. Ortak Girişim Grubu'nun hisse satış bedelini ödememesi veya idare tarafından verilecek süre içerisinde satış sözleşmesini imzalamaktan imtina etmesi veya ihale şartnamesinin öngördüğü diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde, geçici teminatının idare lehine irat kaydedilerek, 850 milyon dolar bedelle ikinci en yüksek teklifi veren Torunlar Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'ne ihale şartnamesi çerçevesinde satılması, Torunlar Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin hisse satış bedelini ödememesi veya idare tarafından verilecek süre içerisinde satış sözleşmesini imzalamaktan imtina etmesi veya ihale şartnamesinin öngördüğü diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde, geçici teminatının idare lehine irat kaydedilmesi ve ihalenin iptal edilmesi kararlaştırıldı.

Ayrıca, satış sözleşmesi ve konu ile ilgili diğer hususların belirlenmesi ile satış sözleşmesinin imzalanması, satış ve devir ile ilgili işlemlerin yerine getirilmesi hususlarında, Büyükşehir Belediye Başkanı yetkili kılındı.