Samsun'da geçen yıl Nisan ayında, lise 3'üncü sınıf öğrencisi B.Ç., kız arkadaşı 21 yaşındaki Ş.A.'nın evine gitti. Bir süre sonra eve gelen arkadaşları Uğur E. ve 2 kız, alkol alıp eğlendi. İddialara göre Uğur E., ısrar ederek B.Ç.'yi içki içmeye zorladı, ardından da aldığı alkolün etkisiyle kendisinden geçen kıza tecavüz etti. Bu olaydan bir süre sonra B.Ç., bu ilişkiden hamile kaldığı ortaya çıkınca Uğur E.’den şikayetçi oldu. Yakalanan ve nöbetçi mahkemeye çıkarılan Uğur E. tutuklanıp cezaevine gönderildi.

Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle hakkında dava açılan Uğur E., yaklaşık 4 ay cezaevinde kaldıktan sonra üzerine atılan suç vasfının değişme olasılığı dikkate alınarak tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

Bugün son kez hakim karşısına çıkan sanık Uğur E., yaptığı savunmasında, “B.Ç. ile olaydan 1 yıl önce tanışıp arkadaş olduk. 2 ay sonra da gönül ilişkimiz başladı. Ortak arkadaşımız olan Ş.A.'nın evinde buluştuk. Birlikte alkol aldık. Daha sonra da ilişkiye girdik. Ama zorla olmadı. Bundan sonra da görüşmelerimiz devam etti. Birkaç kez daha ilişkiye girdik. Hamile kalınca ailesinin baskısıyla benden şikayetçi oldu. Birlikte gezip dolaşıyorduk. Zorla olsaydı benimle gezer miydi?” diyerek birlikte çekildikleri fotoğrafı mahkemeye delil olarak verdi.

Son duruşmaya katılmayan B.Ç. ise daha önceki celselerde verdiği ifadesinde sanığın kendisine tecavüz ettiğini ileri sürerek şikayetçi olduğunu belirtmişti. B.Ç. sanık ile arkadaş olduklarını söyleyerek, “Israrla bana içki içirdi. Daha sonra kendimden geçmişim. Alkolün etkisiyle o akşam ne oldu bilmiyorum. Sabah kalktığımda çıplaktım ve yanımda Uğur yatıyordu. Şikayetçiyim” dedi.

Mahkeme heyeti, sanığın genç kız ile kendi rızasıyla cinsel ilişkiye girdiğine kanaat getirdi, ancak hakkındaki şikayet sürmesi nedeniyle Uğur E.'ye 6 ay 7 gün hapis cezası verdi. Sanık daha önce 4 ay cezaevinde tutuklu kaldığı için cezaevine girmedi.