CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ı bir kez daha televizyonda tartışmaya davet ederek, "Çıkmıyor. Neden. Çünkü onu silkeleyeceğimi biliyor." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesinde Tuzgölü Meydanı'nda düzenlediği mitingde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı bir kez daha, istediği televizyon kanalında tartışmaya çağırdı. Kılıçdaroğlu, "Biliyorsunuz Recep Bey aleyhimde bir sürü şey söylüyor. Gıybet ediyor. Ama ben diyorum ki, kendine güveniyorsan gel istediğin televizyon kanalında konuşalım. Onu da istemiyorsan gel istediğin ilde veya ilçede meydanda tartışalım. Çıkmıyor. Neden. Çünkü onu silkeleyeceğimi biliyor. AKP'yi göbekten ben silkeliyorum. Dallarından da siz silkeleyeceksiniz. Aman dikkat edin başınıza Recep Bey düşmesin." diye konuştu.

Partisinin seçim vaatlerini tek tek sıralayan Kılıçdaroğlu, bu vaatlerin hayata geçirilmesi için halkın yetki vermesi gerektiğini söyledi. Aile sigortası, her aileye 600 lira maaş, ucuz mazot gibi seçim vaatleri hakkında bilgi veren Kılıçdaroğlu, "Yeter ki siz yetki verin. Biz geleceğin Türkiye'sini inşa etmeye hazırız." ifadesini kullandı.

AK Parti hükümetinin icraatlarını eleştirerek konuşmasını sürdüren Kılıçdaroğlu, 2011 yılında çocukların açlıktan öldüğü bir ülkede, AK Parti'nin 2023 yılı hedeflerinden bahsetmesini eleştirdi. Kılıçdaroğlu, "21 yüzyılda bebekler annelerinin kucağından açlıktan ölüyor. Siz kalkmış 2023'ten bahsediyorsunuz." şeklinde konuştu.