Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Ak Parti İstanbul milletvekili Lokman Ayva, sanatçı Metin Şentürk ve Bayrampaşalılar’ın katılım gösterdiği ‘’GÖRME ENGELSİZ CADDE’’ açılış töreni
renkli görüntülere sahne oldu.



 
ENGELLER ‘’ENGELSİZ CADDE’’ İLE KALKIYOR..
 
Türkiyede proje bazında ilkleri gerçekleştirerek örnek çalışmalar yürüten Bayrampaşa Belediyesi engelli kardeşlerimizin engellerini ‘’ENGELSİZ CADDE’’ ile kaldırıyor.



 

Törende konuşan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu:‘’Hükümet olarak 2005 yılında engelliler yasasını çıkardık.18 yaşın altında engelli çocuklarımıza maaş bağladık. Engelli çocuğu olan ailelere evde bakım hizmetinin bedelini asgari ücret tutarında ödedik.

FOTOĞRAFLAR İÇİN BURAYI TIKLAYIN!


Kurumlarda çalışan engelli kardeşlerimizin maaşlarını da biz karşılıyoruz. En gelişmiş şehirlerimizde bile engelli kardeşlerimizin büyük sorunları var. Bunları çözme adına en büyük adımı Bayrampaşa Belediyesi attı. Çok güzel bir cadde dizayn edilmiş. Bu çalışmadan dolayı Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner’i kutluyorum’’ dedi.


 
Hemen ardından sahneye çıkan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner:’’sayın bakanımıza bu önemli günde bizleri yalnız bırakmadığı için teşekkür ediyorum. Hükümetimiz gerçekten engelli kardeşlerimiz için büyük projeler üretiyor. Bizlerde yerel yönetimler olarak açıkçası bu güzel işlere ayak uydurmaya çalışıyoruz. Yıllardır Bayrampaşa Belediyesi olarak engelli kardeşlerimize özür borcumuzu ödemeye çalışıyoruz

Fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi,  yıllardır engelli kardeşlerimizin yanında.bu merkezimiz yerel yönetimlerde bir ilktir. Binlerce engelli kardeşimiz bu merkezde hayata tekrar döndü açıkçası. Projelere devam ediyoruz.’’ENGELSİZ CADDE’’ bu anlamda tek. Bayrampaşamızın bizlere olanak sağlayacak her köşesinde bu çalışmayı tatbik edeceğiz.Amacımız engelleri tek tek kaldırmak.Bunu da başaracağız inşallah’’dedi.Başkan Atila Aydıner aynı zamanda caddenin olduğu Terazidere Mahallesi sakinlerine yeni yapılacak bilgi merkezi ve spor lokali binasının da yapılacağı müjdesini verdi.


 
Programa katılan sanatçı Metin Şentürk ve AK PARTİ İstanbul Milletvekili Lokman Ayva esprili tavırlarıyla dikkat çekerken sanatçı Metin Şentürk ve Lokman Ayva engellilere Türkiye de gerçekten her şeyin birer engel olduğunu belirtirken Bayrampaşa Belediyesi bu projesiyle büyük bir iş yapmıştır. Kutluyoruz başkanımızı dediler.
 
Başkan Atila Aydıner’in misafirlerine çiçekle teşekkür ettiği program Ekrem ve Metin Şentürk’ün konseriyle son buldu.