MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Düzce'de AK Parti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi. Bahçeli, "9 yılda ne çırak olmuşsun ne kalfa olmuşsun, 'hayali ustalıkla da milleti kandırmaktan vazgeç artık' demek lazım. Bunlar bir yolunu bulmuşlar. Bir mutlu azınlığımız var, bu mutlu azınlık da yeni AK Partili zenginler grubu. Dün at arabası yokken bugün çocuklarının altından son model Land Rower cipleri var." ifadelerini kullandı.

Bahçeli, Düzce'de partisinin seçim mitinginde konuştu. 12 haziran seçimlerinin kavşağa sürüklenmiş Türkiye için karar anı ve dönüm noktası olduğunu ifade eden Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi. Erdoğan'ın CHP'nin Hakkari mitingi ile ilgili eleştirilerine değindiği konuşmasında, "Sayın Başbakan terörle mücadelede üstün başarı sağlayacağı yerde partileri suçluyor. 'Senin mitinginde şunlar vardı' diyor. Peki seninkinde kim vardı?

Bunların üzerinde hiç durmuyorsun. Terörün kökünü kazımak gibi bir gayretin içine girmiyorsun, demokratik açılım zırvası ile memleketi etnik kökenli bölünmeye doğru götürüyorsun. Bunlarla ilgili de 12 Haziran öncesi Anayasa değişikliği yapacağını, ileri demokrasi, özgürlük kavramlarını öne çıkartarak yine vatandaşı aldatarak, kandırarak seçimlerden sonuç almaya çalışıyorsun. Bu böyle devam etmemeli, devam edemez.

Hangi partiden olursak olalım hepimiz bu ülkede yaşıyoruz. Yanlış yönetimler sadece muhalefet oyu kullanmış vatandaşları ezmiyor, iktidarın üst kademedeki yakınları, yalakaları, hanedanlarının dışında o partiye oy verip de hala işsiz ve yoksul kalan vatandaşlarımızı da eziyor. Öyleyse bu iktidarın üçüncü döneminin olmaması lazım." değerlendirmesini yaptı.

AK Parti'nin üçüncü döneminin olmaması gerektiğini savunan Bahçeli, şöyle devam etti: "Ama bunlar üçüncü dönem iktidarlarını mutlaka sağlamak istiyorlar. Bu kadar başarısızlığa rağmen çıraklıklarında, kalfalıklarında hiç eser yokken, ustalığa soyunanlara sormak lazım. 9 yılda ne çırak olmuşsun ne kalfa olmuşsun, hayali ustalıkla da milleti kandırmaktan vazgeç artık demek lazım. Bunlar bir yolunu bulmuşlar. Nedir o? Bir mutlu azınlığımız var, bu mutlu azınlık da yeni AK Partili zenginler grubu. Dün at arabası yokken bugün çocuklarının altından son model Land Rower cipleri var. Ortadoğu sultanlarına heveslenerek evlerini buna göre dizayn etmeye başlamışlar ama AKP'ye oy veren vatandaşlar hala gecekondu da. Şimdi de "kentsel dönüşüm" adı altında gecekondulara el koyup kendi müteahhitlerine vererek yeni rant kapılarını kendi müteahhitlerine açıyorlar." diye konuştu.