Ergenekon davasının tutuklu sanığı İstanbul 1. Bölge Bağımsız Milletvekili adayı Tuncay Özkan Silivri Cezaevi'nden ilk sanal mitingini yaptı. Silivri'den meclise uzanmak isteyen Özkan, seçim çalışmalarına internet aracılığıyla devam ediyor.

Gazeteci Cüneyt Özdemir'e yayınlanması için yolladığı miting mektubu, Özdemir'e ait "Dipnot.tv" adlı internet sitesinde yer aldı. Seçim için fotoğraf çektirilmesine izin verilen Özkan'ın çektirdiği pozlar da sitede bulunuyor.

Radikal gazetesindeki bugünkü köşesinde bu konuya değinen Özdemir, "Kanal kanal dolaşmaktan yorulmayıp sosyal medyayı önemsemeyen tüm liderlere ve “Twitter mıwitter boş işler” diyen siyasetçilere bu miting ders olsun istedim" sözleriyle interneti önemsemeyen siyasilere de mesaj verdi.

İşte Özkan'ın miting mesajı:

Bu benim için değil siyasette eşitlik ve halkın bilgilenme hakkı için; adalet, eşitlik dürüst seçimler için önemli.

Ben, özgür düşünme ve karşı çıkma hakkımı kullandığım için tutuklandım.

Engellenmek ve yok edilmek istememin nedeni bu.

Tek politik ve dini güç olmak isteyenlere karşıyım. Cehalete karşıyım. İktidar muhalefet fark etmez. Ben siyaset kartellerine karşıyım.

Gerçeği yok etmek isteyenlere karşıyım. İfade özgürlüğünü zindanlara doldurup susturanlara karşıyım. Davanın adı KCK Ergenekon olmuş ne fark eder? Adaletsizliğe karşıyım. Bağnazlığı karşıyım. Şiddetin sokaklarımızı, yaşamımızı yatak odalarımızı esir almasına karşıyım. Benim bir tek düşmanım var: bencilliği ve çıkarı için başka insanları sömürenlere ve cehalet.

Bunlara karşı daha etkin ve özgür mücadele için İstanbul Anadolu yakasından bağımsız milletvekili adayıyım. Söz veriyorum: içinde olacağım mecliste hiçbir şey eskisi gibi olmayacak! Anadolu yakasında yaşayan bütün yurttaşlarımızın oyunu istiyorum. Türkiye genelinde de desteğini bekliyorum.

Herkesi, aşk ile bağlı olduğum yurttaşlarımı, ulusumu hasretle selamlıyorum. Özgür günlerde kucaklaşmak üzere…

Sevgilerimle…

İstanbul Anadolu yakası bağımsız milletvekili adayı

Ahmet Tuncay Özkan

Silivri 1nolu cezaevi b/2 tecrit hücresi.