MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP’ye yönelik kaset komplosu ve seçim bir kaç gün kala yeni kasetlerin ortaya çıkacağına ilişkin iddialar konusunda, “Bizde böyle bir bilgi yok. Sayın Başbakan’ın meydanlarda konuşacağı yerde Başbakanlık sorumluluğunu taşıyarak olayın üzerine gitmesinde yarar var” dedi. Bahçeli, bu komploları sineye çekmeyeceklerini söyledi.

Bahçeli, Kızılcahamam Belediye Başkanı Coşkun Ünal’ı makamında ziyaretinde bir gazetecinin, “kaset olaylarının seçim gününe kadar devam edeceği” yönünde iddiaların bulunduğunu hatırlatması üzerine, “Bizde böyle bir bilgi yok. Konu savcılığa intikal etmiştir. Savcılık çalışma yürütüyor. Sayın Başbakan da meydanlarda konuşacağı yerde Başbakanlık sorumluluğunu taşıyarak olayın üzerine gitmesinde yarar var. Kimin elinde ne bilgi varsa kamuoyuna açıklamalılar. Siz medya olarak da onlara yardımcı olun isterseniz” değerlendirmesinde bulundu.

Hepimiz kılıçkıran oluruz

Bahçeli, Kızılcahamam’da Ülkücü Şehitleri Anma Günü ve Ülkücü Şehitler Anıtı açılış töreninde yaptığı konuşmada da şunları söyledi:

“Dün fitnenin, şirretin, iftiraların ve kurşunların hedefindeydik. Bugün de öyleyiz. Bizi yenemeyeceklerini anlayanlar, yıldıramayacaklarını görenler, bezdiremeyeceklerini düşünenler, tezgahlarla, senaryolarla ve oyunlarla üzerimize gelmektedirler. Biz ne tertiplerle yılarız, ne tezgâhlarla yolumuzdan döneriz. Ne tehditlerle doğrularımızdan cayarız, ne de komplolarla her melaneti sineye çekeriz. Hepimiz Kılıçkıran oluruz, Önkuzu oluruz, Sazak oluruz, Başbuğ oluruz ve Pehlivanoğlu gibi gerekirse ölüme bile meydan okuruz. Biz varız, var olacağız. Ayaktayız, asla düşmeyeceğiz.”

Çıldırmış çılgın projeleri

Bahçeli, partisince Kızılcahamam’da düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada ise şu görüşleri ortaya koydu:
“Üçüncü dönem iktidar olmanın yüksek hırsıyla devam ediyor. (Ne olursa olsun iktidar olayım) diyor. O zaman bunun bir sebebi olması lazım. Bugün İstanbulda, dün Ankara’da çıldırmış çılgın projelerle oy toplamaya sevdalanan birisinin şuuru altında bir korku yatıyor, geceleri gördüğü bir kabus var demektir.