Küçükçekmece'de bulunan Star Gazetesinin önünde toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, Ergun Babahan'ın yazısını protesto etti. MHP bayrakları taşıyan grupta bulunanlar 22.00 sıralarında gazete önüne geldi. Ergün Babahan'ın "Ürperten Söylenti ve Haberler" başlıklı yazısına tepki gösteren grup, gazete binasına önce siyah çelenk bıraktı.

"Devletin başına devlet gelecek", "ülkücü hareket engellenemez","star şaşırma sabrımızı taşırma" sloganları atan grup, gazetenin girişine MHP bayrakları astı. MHP İstanbul 2 bölge milletvekili adayı Esra Selimoğlu'nun seçim minibüsünün de olay yerine geldiği görüldü.

"Ülkücü Hareket Engellenemez" sloganları atan grup, binanın önüne siyah çelenk bıraktı. Gruptan bazıları ise taş, sopa ve yumurtalarla gazete binasının camlarını kırdı. Olaya müdahale eden polis ekipleri, grubu güçlükle uzaklaştırdı. Eylemciler daha sonra burada bir basın açıklaması yaptı.

Grup adına açıklamayı İstanbul Ülkü Ocakları İl Başkanı Gökmen Kantarcı yaptı. Kantarcı, "Bugünkü köşe yazısında fütursuz ve mesnetsiz bir şekilde ahlak dışı bir üslupla milliyetçi ülkücü hareket ve onun genel başkanına yapılan bu saygısızlığı kabul etmemiz mümkün değildir. Unutulmamalıdır ki milliyetçi ülkücü harekete yapılan her türlü saldırı, okyanus ötesindeki yandaşları, Habur'daki ihanet odalarını ve ihanet senaristlerine, teslimiyetçi işbirlikçilerine ve yerli taşeronlarına hizmet etmektedir.

Bizim asıl tepkimiz sandıkta olacaktır" diye konuştu.


Ardından grupta bulunan bazı kişiler binaya girmek istedi. Ancak polis ve güvenlikçiler gruba engel oldu. Bunun üzerine gazete binasına yumurta atılmaya başlandı. Grupta bulunan diğer kişiler de ellerine geçirdikleri taşları binaya attı. Gazetenin camları kırıldı. X-ray cihazı da hasar gördü.

Gazetenin önünde bulunan bir polis ekibi ile özel güvenlik görevlileri göstericileri engelleyemeyince takviye kuvvetler çağırıldı. Bazı göstericilerin kırılmayan camları kırmak için çaba sarfettiği görüldü. Kısa süre sonra olay yerine gelen polis ekipleri 5 kişiyi gözaltına aldı.

PEKİ BABAHAN NE SÖYLEMİŞTİ?


Star Gazetesi köşe yazarı Ergun Babahan, TİB’i uyarma bahanesi ile MHP lideri Devlet Bahçeli’nin de kaseti olduğunu ileri sürdü.

Genel Başkan yardımcıları ile ilgili internete sızan kasetler yüzünden 10 yardımcısı istifa eden Devlet Bahçeli’nin bu kasetlerinin değişik türde bir ilişki görüntüleri olduğunu yazdı. TİB’i uyarma bahanesi ile Devlet Bahçeli’yi uyardığı anlaşılan yazının o bölümü aynen şöyle:

Ürperten söylenti ve haberler

MHP’de kaset dalgasının seçime doğru hız kazanacağı iddiası tüm kulislerde dile getiriliyor.

Doğrudan Devlet Bahçeli’yi hedef alan bu kasetlerde değişik türde ilişki görüntüleri olduğu iddiası da var.

TİB elinden geleni yapıp bu tip kasetlerin yayınının mutlaka önüne geçmeli.

Eğer herhangi bir site böyle bir imada bulunursa, seçim sürecine fesat karıştırmaktan hemen kapatılmalı.