Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Giresun'da yaptığı konuşmada, "-İstikrar sürsün, Giresun büyüsün- diyerek reklam panolarını süsleyenler, 9 yılda Giresun'a ne yaptı? Fabrikalar kapandı, insanlar göç etti. Bu mu istikrar, bu mu büyümek" dedi.

Devlet Bahçeli, partisince Topal Osman Ağa Meydanı'nda düzenlenen mitinginde halka hitap etti. 12 Haziran seçimlerinin AK Parti iktidarından Türkiye'nin de kurtuluşu olacağını söyleyen Bahçeli "AK Parti iktidarında 9 yılda halk yoksullaşırken AK Parti yandaşları zenginleşmektedir. Çılgın projelerle, TOKİ'lerle AK Parti yandaşları zenginleştiriliyor. İktidara geldiğimizde TOKİ'nin bütün yaptığı konutları inceleteceğiz. Malzemelerden eksik yapılarak hak sahiplerine teslim edildiyse, o konutta oturanların paraları kuruşuna kadar ödenecektir. O TOKİ'yi yapanlar da Yüce Divan'da yargılanacaktır. Artık AK Parti'nin uykusu kaçmaktadır. Çünkü Bozkurt'un nefesini ensesinde hissetmektedir" diye konuştu.

"Türkiye iyi yönetilmiyor, kaos içerisine sürükleniyor" diye devam eden Bahçeli, "Bu nedenle AK Parti'ye 3. dönem iktidar verilmemelidir. Verilirse ülke bölünmenin eşiğine gelecektir.12 Haziran AK Parti'den kurtuluş günü olmalı. Türkiye'nin de kurtuluşu olacaktır. Bu günlerde AK Partililerce halka paket yardımlarının arttığını biliyoruz. Bu paketleri alın, sizin hakkınızdır. Ancak paketi alın, sizi bu hale düşürenlere 12 Haziran'da vurun tokatı" ifadelerini kullandı.

Bahçeli, Türkiye'de 100 soruna 100 çözüm getirecek projeleri olduğunu vurgulayarak "Giresun'un da sorunlarını biliyoruz. Giresun'un gelişmesi kalkınması içinde projelerimiz var. Milletvekili adayı arkadaşlarımızın Giresun projeleri arasında petrol rafinesi kurmak, SEKA Kağıt Fabrikası'nın geri alınarak tekstil sanayisi haline getirmek, fındık üreticilerinin yüzünü güldürecek sabit fiyat belirleme gibi projeleri var. Burada milletvekili adayı arkadaşlarımızın verdiği sözler MHP'nin namus sözüdür" dedi.


MHP Lideri Bahçeli, mitingden sonra Mustafa Kemal Atatürk'ün Muhafız Alay Komutanı Topal Osman Ağa'nın Giresun Kalesi'nde bulunan mezarını ziyaret etti. Burada Topal Osman Ağa'nın ruhuna fatiha okuyan Bahçeli, daha sonra Giresun'dan ayrıldı.