Ankara'nın Akyurt İlçesi yakınlarında içinde çoğunluğu Ankara Üniversitesi Kalecik Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin bulunduğu midibüs, tali yoldan ana yola çıkış yapan kamyonetle çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle savrulup, şarampole yuvarlanan midibüste bulunan 29 kişi ile kamyonet sürücüsü yaralandı. Yaralılar, bölgeye sevk edilen 2 ambulans helikopter ve 11 kara ambulans ile hastanelere kaldırıldı.

Kaza, Ankara-Çankırı Devlet Karayolu'nun 27'nci kilometresindeki Büğdüz kavşağında bugün saat 12.15 sıralarında meydana geldi. Akyurt'un Büğdüz kavşağındaki tali yoldan karayoluna çıkan Nurettin Karahisar yönetimindeki 06 AGR 40 plakalı kamyonete, Metin Cerit yönetimindeki 06 UBC20 plakalı midibüs çarptı. Kazada, sürücüler ile midibüsteki çoğunluğu Kalecik Meslek Yüksek Okulu öğrencisi 28 kişi yaralandı.

Karayolunda can pazarı yaşınırken, kaza yerine 2 ambulans helikopter ile 11 kara ambulansı gönderildi. Yaralılardan 3'ü kara ambulansıyla Akyurt Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne; 2'si ambulans helikopter, 27'si de yine kara ambulanslarıyla Ankara'daki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Facianın eşiğinden dönülen kaza yerine gelen Akyurt Kaymakamı Mustafa Yiğit, yaralıların durumu hakkında bilgi aldı. Kaymakam Yiğit, "İlçeler arası bir midibüs olduğu için ayakta da yolcu var. Bunu söylemek lazım. Yaralıların çoğunluğu hafif yaralı. Kamyonet şoförü ile midibüste birkaç yolcu var, ağır yaralı olarak. Diğerlerinin durumu inşallah sıkıntı olmadan halledilecek. Tamamı taşındı hastanelere. Kazanın sevindirici yanı ise ölüm olmaması. Bütün her şeyi yaptık, çok şükür kaybımız yok" dedi.