MHP Kocaeli Milletvekili adayı Lütfü Türkkan’ın Dilovası Giresunlular Derneği’nde, toplantıya geç gelen başkana kızdığı için Giresunlular hakkında ağza alınmayacak küfürler sarf ettiği iddia edildi. Türkan ise iddiaları reddetti.

İddialara göre; dün akşam saat 20.00`da Dilovası Giresunlular Derneği`nden randevu alan MHP Kocaeli 1`inci sıra milletvekili adayı Lüftü Türkkan, 19.30 civarlarında derneğe geldi. Toplantıda dernek başkanını göremeyince bir anda sinirlenen Türkkan, dernek başkanı ve yönetimine hakaretler ve küfürler savurmaya başladı. Daha sonra ayaklanan dernek üyelerine ise Türkkan`ın korumaları silah gösterip korkutarak olay yerinden uzaklaştı.

Lütfü Tükkan bu yöndeki iddiaları yalanladı, sadece dernek başkanı ve yönetimi gelmeği için sinirlenerek toplantıyı terk ettiğini ve küfür etmediği söyledi. Toplantıya katılığını söyleyen MHP Kocaeli Milletvekili adayı Çağdaş Duyar da, “Lütfü Bey kesinlikle küfür etmedi. Sadece dernek başkanı nasıl toplantıya katılmaz diye sinirlendi. İddia edilen küfür olayı olmamıştır. Olayı provoke etmek istiyorlar” diye konuştu.

Olayları birebir yaşadığını söyleyen Giresunlular Dernek sözcüsü Gençağa Başoğlu, Lüftü Türkkan`ın küfür ettiğini üstüne basa basa iddia ederek, “Türkkan`ı bizzat ben karşıladım. Üye arkadaşlarımızla birlikte misafir etmek istedik ve başkanımızın yolda olduğunu birazdan geleceğini söyledik. Türkkan bir anda sinirlenerek, ‘siz kimsiniz MHP`yi kaale almıyorsunuz. Milletvekili seçildiğim taktirde ilk işim bu derneği boşaltmak olacak. Giresun halkı Kocaeli`nin en mahluk insanıdır. Bu toplumu ….takmıyorum.` diye hakaretler savurdu. Gençler ayaklanınca ise korumaları silah göstererek korkutmak istedi ” şeklinde konuştu.