Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Bayrampaşa eski Belediye Başkanı İstanbul 2. Bölge Milletvekili adayı Hüseyin Bürge ile birlikte dün Kemerburgaz’ı gezdi.

Başkan Kavuncu ve Bürge, esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelerek karanfil dağıttı. Balkanlar’ı sık sık ziyaret ettiğini dile getiren Bürge, sivil anayasa için Kemerburgazlılardan destek istedi.

Kemerburgaz Meydanı’nda vatandaşlara hitap eden Bürge “Kemerburgaz mahallesinde bizleri güler yüzle karşılayan vatandaşlarımız ve esnafımıza teşekkür ediyorum. Eyüp İmam hatip lisesinde öğretmenlik yaptım. Öğretmenlikten gelen bir belediye başkanı olarak İstanbul’da en uzun belediyede kalanlardan biriyim. Dünyada sözü geçen Başbakanımız Tayyip Erdoğan ile 94 yılında belediye Başkanlığına başladım. Belediyecilikten gelen bir adamın hükümette ve başbakanlıkta ne kadar çok başarılı olacağını görüyoruz. Çünkü insanlar yerel sorunları bilen kişilerin sorunların çözümlerinde daha daha başarılı olduğunu görüyor. Topkapı Kavşağını hepiniz hatırlarsınız. Anıtlar Kurulu’yla ilgili sıkıntılarımızı hatırlarsınız…. Şimdi Topkapı kavşağını yok sayın!.. Kıyamet kopar. Ne Zeytinburnu’na ne Bayrampaşa’ya ne de başka ilçelere ulaşabilirsiniz. Haşim İşcan bir geçitle anılır ama asıl bilmediğiniz yönü raylı sistemi bitiren adamdır. İşi kötü tarafı burasıdır. Kıymetli Başbakanımızın bir şiir okuduktan sonra hapse girdiği günleri hiç unutamam. Recep Tayyip Erdoğan adına bir park yapmıştım ve o parkın açılışında bir şiir okudu… Başbakanımıza “Bir şiir okudunuz başınız bela girdi. Siz şiir okuduktan sonra Bayrampaşalılar kahvelerde konuşmuyorlar onlar da şiirlerle birbirlerine cevap veriyorlar” dedim. Vatandaşın biri Bayrampaşa’da bir kahvehanede “Recep Tayyip Erdoğan İstanbul’a ne yaptı ki” demiş. Bayrampaşalı da ona “Recep Tayyip Erdoğan İstanbul’a 33 tane kavşak yaptı… Bunların hiç birini görmedin mi “ diye cevap vermiş.

Bürge, siyasi partilerin Ak Parti iktidarının yaptığı çalışmaları takip etmeden onların icraatlarını kendi partilerinin seçim beyannamesinde kullanmasını da eleştirdi. Ayrıca CHP Genel Başkanı Kılıçtaroğlu’nun halka 600 lira vermesine de değinen Hüseyin Bürge, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bir talimat versin o 600 lirayı dağıtsın” dedi. Bürge sözlerini şöyle sürdü:

“Raylı sistemi kaldıran ve bir tane kavşakla adı yaşayan Haşim İşcan… Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş’a sordum bugün İstanbul’da 186 kavşak var. Otagar’ın önünden Olimpiyat Stadına kadar yerin altından raylı sistem bitti desem inanmazsınız. Ama bitti… Bunu vatandaş görmeyebilir ama siyasi partiler bunu fark etmeli ve bunu bilmeli… Bir siyasi parti seçim beyannamesinde Ankara Konya arası hızlı tren hattıyla ilgili çalışma başlatacağını söylüyor. Hızlı tren çalışması bitti çalışıyor. Ama bunu seçim beyannamesine koyuyorlar. Şaka gibi geliyor ama gerçek. 4 dönem belediye başkalığım döneminde Bayrampaşalılara ne söz verdiysem yerine getirdim. Sayın Kemal Kılıçtaroğlu 600 lira vereceğim diyor. Partinin başına geçtikten sonra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanına talimat verirsiniz o 600 lirayı dağıtmaya başlar. Biz belediyeler olarak üniversitelere 150 ila 200 lira üniversite öğrencilerine burs veriyorduk. Bunu anayasa mahkemesine giderek CHP iptal ettirdi. Öğrencinin 200 lirasında gözü olan nasıl olur da 600 lirayı verir.”

Balkanları karış karış gezdiğini anlatan Bürge, sivil anayasa için adım atılması gerektiğini söyledi. Hüseyin Bürge “Kemerburgazlılarla ortak noktamız var… Benim atam dedem de Selanik’ten geliyor. Bir tarafımız Bulgaristan Deliorman, bir tarafımız da Selanik’ten geliyor. Balkan coğrafyası ile ilgili her hükümet ilgilenmek istemiş ama olmamış. 2000 yılında Başbakanımızla Balkanlara gittim. Ve 2004 yılında bütün Balkanları karış karış gezen ve onlarla konuşan biriyim. Pasok Milletvekili “Bu Hüseyin Bürge’ye kim dur diyecek? Türk bayrakları ile Gümülcine meydanına gelip nasıl böyle program yapabiliyor” diyor. Bu gücü sizlerden alıyorum. Selanikli bir kardeşiniz olarak Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk hemşehrimizdir. “Yurtta Barış, Cihanda Barış” sözü Hem Türkiye’de barış hem Türkiye’nin dışında barış sloganını söyleyen ve kıyamete kadar geçerli bir sözdür. Bu söz çok önemli ama slogan olarak değil. Bu sözle alakalı bütün Balkan coğrafyasında sevgi tohumları ekmeye gittik. Manastırda Askeri İdadi var. Atatürk’ün okuduğu okul… Bahçesinde hayvanların otladığı günleri gördük. Hiç mi gitmediniz bir tuğlayı tuğla üstüne koymaya kadar aklınız yok muydu?... Bunu düzenleme fırsatı Ak Parti’ye nasıp oldu. Tarihine sahip çıkan geleceğine sahip çıkar. Balkan coğrafyasında yaşayan kardeşlerimize yalnız olmadıklarını hatırlattık… Onların bize ihtiyacı olduğu kadar bizim de onlara çok ihtiyacımız var. Laf üretmedik iş yaptık… Şimdi sıra Sivil Anayasa yazılmasına geldi. 55 yaşındayım ve ben hiç sivil anayasa görmedim. Yazdılar önümüze koydular onayladık gittik. Şimdi Sivil anayasa yazılması noktasında adım atıyoruz. Sizlerin desteği ile bunu gerçekleştireceğiz “ dedi.

Bürge konuşmasının ardından askere gidecek gençlerle fotoğraf çektirdi. Kemerburgaz’ın meşhur turşularından tattı ve esnafla sohbet etti. Ziyaretinin sonuna doğru Hüseyin Bürge vatandaşlara Eyüp’ün simgesi haline gelen tulumba tatlısı ikram etti.