Uygunsuz kasetleri nedeniyle partideki görevlerinden ve milletvekili adaylıklarından çekildiklerini açıklayan 10 MHP'liden 7'sinin dilekçeleri henüz Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) ulaşmadı.

YSK'nın milletvekili aday listelerini kesinleştirmesi sebebiyle, adaylıktan çekilen MHP'lilerin dilekçeleri 12 Haziran'dan sonra geçerlilik kazanacak. Adaylıktan çekilen isimlerden sonra gelen aday bir üst sıraya yerleşecek. Ancak bu isimlerin milletvekili adaylığından çekilmiş sayılabilmeleri için dilekçelerini YSK'ya ulaştırmaları gerekiyor.

YSK'DA SADECE ÜÇ DİLEKÇE VAR


Zaman'dan Metin Arslan'ın haberine göre YSK'dan daha önce patlak veren kaset skandalları üzerine adaylıktan çekildiklerini açıklayan MHP genel başkan yardımcıları Recai Yıldırım, Metin Çobanoğlu ve Bülent Didinmez'in dilekçeleri ulaştı. Ancak 9 Mayıs'ta adaylıktan çekildiğini açıklayan eski İstanbul İl Başkanı İhsan Barutçu'nun dilekçesinin YSK'ya gelmediği bildirildi. Barutçu, çekildiğine dair dilekçesini 12 Haziran'a kadar YSK'ya göndermez ve milletvekili seçilirse Meclis'e girecek.

SON İSTİFA EDENLERİN DE YOK!

Önceki gün istifa ettiklerini duyuran 6 ismin de dilekçeleri henüz Kurul'a intikal etmedi. Genel başkan yardımcıları Deniz Bölükbaşı, Osman Çakır, Ümit Şafak, Genel Sekreter Cihan Paçacı ve Yardımcısı Mehmet Taytak hem partideki görevlerinden hem de milletvekili adaylıklarından çekildiklerini açıklamıştı.

Recai Yıldırım Adana 1. sıra, Metin Çobanoğlu Kırşehir 1. sıra, Bülent Didinmez İstanbul 1. Bölge 2. sıra, Mehmet Taytak İstanbul 3. Bölge 3. sıra, İhsan Barutçu İstanbul 3. Bölge 4. sıra, Osman Çakır Samsun 1. sıra, Mehmet Ekici Yozgat 1. sıra, Ümit Şafak İstanbul 2. Bölge 2. sıra, Deniz Bölükbaşı Ankara 2. Bölge 1. sıra, Cihan Paçacı ise Ankara 2. Bölge 2. sıra milletvekili adayıydı.