Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile Trabzonspor arasındaki nefes kesen şampiyonluk yarışı son buldu ve ipi Fenerbahçe göğüsledi.

Fenerbahçe ile Trabzonspor, 34. haftaya 79'ar puanla girdi ve ikili averajda sarı-lacivertli takımın üstünlüğü vardı.

Fenerbahçe, Sivasspor'u deplasmanda mağlup ederek ve 18. şampiyonluğunu ilan etti.

2005-2006 ve 2009-2010 sezonunda şampiyonlukları son hafta kaybeden Fenerbahçe, bu kez aynı hataya düşmeyerek, mutlu sona ulaştı.

ŞAMPİYONU AVERAJ BELİRLEDİ

Lig tarihinin 53. şampiyonunu averaj belirledi. Fenerbahçe ile Trabzonspor haftalardır nefes nefese sürdürdükleri yarışın son haftasına aynı puanla girdi.


İki ekip de son hafta maçlarını kazandı, ikili averajda Trabzonspor'a üstünlük kuran Fenerbahçe ipi göğüsleyen ekip oldu.


AVERAJLA GELEN ŞAMPİYONLUKLAR

Ligin bundan önceki 52 sezonunda şampiyonlar 3 kez gol averajıyla belirlendi. 1984-1985 sezonunda Fenerbahçe ile Beşiktaş ligi 50'şer puanla tamamlarken, gol averajı daha iyi olan sarı-lacivertli ekip şampiyonluğa ulaştı. 1985-1986 sezonunda ise Beşiktaş, 56 puanla Galatasaray'ın gol averajıyla önünde ligi en önde tamamladı. 1992-1993 sezonunda da Galatasaray, bu kez Beşiktaş'ı 66 puan ve averajla geçmeyi başardı ve şampiyonluğu kucakladı.


BU KEZ İKİLİ AVERAJ GEÇERLİ

Lig tarihinde bundan önce averajla kazanılan şampiyonluklarda genel gol sayısı geçerliydi. Son yıllarda bu uygulama kaldırıldı ve ikili averaj şampiyonu belirledi. Fenerbahçe, Trabzonspor'a ilk maçta 3-2 yenilip, ikinci maçı 2-0 kazandığı için rakibine ikili averajda üstünlük sağladı.