SADEF Samsun Dernekler Federasyonu, Samsun Valiliği ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın 17 ilçe Kaymakamlığı ve ilçe belediyelerin iş birliği ile düzenlediği Samsun Tanıtım Günleri başladı.

19-22 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Eyüp Feshane’de yapılacak etkinliklerin açılışında bir konuşma yapan Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, “Bu tür etkinliklerin illerin tarihi, kültürel değerlerinin tanıtılması açısından büyük önem taşıdığını” belirterek, “Samsun Karadeniz bölgemizin en güzel kentlerinden biridir… Muhteşem doğası, denizi, modern çarşıları ve Kurtuluş Savaşı’nda Milli Mücadele’deki önemi çok büyük olan ilimizi İstanbullulara tanıtacak bu etkinliğe Eyüplülerin de büyük ilgi göstereceğini umuyorum… Atamızın Samsun’a ayak bastığı 18 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramında ilçemizde böyle bir etkinliğin organize edilmesi de ayrıca bizi gururlandırdı” dedi.

Açılışa katılan Başkan Kavuncu ve AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Hüseyin Eroğlu, Samsun Günleri’ne katılan stantları dolaşarak görevlilerle sohbet etti… Açılışta folklor gösterisi yapan Samsunlu minikler büyük beğeni topladı…