Reuters’ın geçtiği haberde, Türkiye’nin merkez sağ partisi MHP’den beş milletvekilinin istifa ettiği ve bu gelişmelerin gelecek ayki seçimler öncesinde partinin hazırlıklarını kaosa sürüklediği ifade edildi.

Bunun, 12 Haziran’daki seçimler öncesinde partideki ikinci istifa dalgası olduğunu belirten Reuters, MHP’nin parlamentodaki yerini korumak için yüzde 10 barajını geçmesinin tam olarak belli olmadığı ifade edildi.

MHP’deki istifa dalgasının, partinin üst düzey yetkililerinin romantik kaçamaklarını gizlice kameraya alan bir sitenin, görüntüleri yayınlamasının ardından geldiğine de dikkat çekildi.

Son istifalarla birlikte, video skandalının ardından MHP’den istifa eden üye sayısının dokuza çıktığı belirtilirken, bugünkü son istifayla birlikte aslında bu sayı ona yükseldi.

Videoları yayınlayan ilgili internet sitesi, Devlet Bahçeli’nin 18 Mayıs’a kadar istifa etmemesi durumunda, ellerindeki görüntüleri yayınlayacakları yönünde tehditlerde bulunmuştu. Ancak Devlet Bahçeli istifa etmedi.

Reuters haber ajansı, bu sitenin arkasında kimin olduğunun belli olmadığını belirtti.

MHP’de şimdiye kadar Başkan Yardımcısı Osman Çakır, Ümit Şafak, Mehmet Ekici, MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Taytak ve Genel Başkan Yardımcılarından Deniz Bölükbaşı görevinden istifa etti.

AP: MHP’DE VİDEO SKANDALI

AP haber ajansı ise, yaşanan gelişmeleri MHP’de video skandalı başlığıyla verirken, Türkiye’nin muhalefet partilerinden Milliyetçi Hareket Partisi’nden altı üst düzey politikacının, 12 Haziran’daki seçimleri etkileme ihtimali yüksek olan seks videosu skandalının ardından görevinden istifa ettiğini belirtti.