Erzurum kent merkezinde aralıklarla etkili olan karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde kara dönüştü.

Kent merkezinde kısa süren kar yağışının ardından, yüksek kesimler kısmen beyaza büründü. Son günlerde hava sıcaklığının artmasıyla Palandöken Kayak Merkezi'nde kar tabakası eriyen kesimler, kar yağışıyla birlikte bölge bölge beyaz örtüyle kaplandı.

Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kent merkezinde yer yer görülen kar yağışının, hava sıcaklığındaki ani düşüş nedeniyle etkili olduğunu bildirdi.
Erzurum'da, en düşük 3 derece olarak ölçülen hava sıcaklığında, yarından itibaren birkaç derecelik artış beklendiği belirtildi.

SICAKLIKLAR KUZEYBATI KESİMLERDE AZALACAK, BATI'DA ARTACAK

Hava sıcaklığı kuzeydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak, batı bölgelerde 2 ila 4 derece artacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, Sinop, Samsun, Rize, Artvin, Iğdır, Ağrı, Muş, Bingöl ve Bitlis çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar genellikle güney ve güneybatı, yurdun batı kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Sinop, Samsun, Rize, Artvin, Iğdır, Ağrı, Muş, Bingöl ve Bitlis çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, lokal su baskını, lokal dolu yağışı vb.) yetkililerin ve vatandaşların dikkatli olması gerekiyor.