Sabah saatlerinde MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici'ye ait olduğu iddia edilen görüntülerin "farklıülkücülük" sitesinde yayınlanmasının ardından üç genel başkan yardımcısının istifa haberi geldi. Mehmet Ekici ile birlikte görüntüleri olduğu iddia edilen Osman Çakır ve Cihan Paçacı milletvekili adaylığından çekildiklerini aynı zamanda partideki tüm görevlerinden ve parti üyeliğinden istifa ettiklerini açıkladı.

GÖRÜNTÜLERİ İNTERNETE DÜŞTÜ, İSTİFA ETTİ

MHP Genel Başkan yardımcılarından Mehmet Ekici'ye ait olduğu iddia edilen görüntülerin yayınlanmasının ardından Ekici istifa ettiğini açıkladı. "Milletimden özür diliyorum, savaşım yeni başlıyor" diyen Ekici, genel başkan yardımcılığı, parti üyeliği ve Yozgat milletvekili adaylığından istifa ettiğini açıkladı.

Kendilerini 'Başbuğ'un Ülkücüleri' diye tanımlayan Farklı Ülkücüler, daha önce kaseti olduğunu açıkladıkları altı isimden birisine ait olduğunu öne sürdükleri görüntüleri Twitter'dan paylaştı. Yayınlanan görüntülerin Mehmet Ekici'ye ait olduğu öne sürüldü.

Görüntüleri olduğu iddia edilen isimler arasında MHP Başkanlık Divanı Üyesi Mehmet Taytak, Genel Başkan Yardımcısı A. Deniz Bölükbaşı, Genel Sekreter M. Cihan Paçacı, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici, Genel Başkan Yardımcısı Ümit Şafak ve Genel Başkan Yardımcısı Osman Çakır bulunuyor.

ÇAKIR:BÜTÜN GÖREVLERİMDEN İSTİFA EDİYORUM

MHP Genel Başkan Yardımcısı Osman Çakır, partideki görevlerinden, parti üyeliğinden ve Samsun milletvekili adaylığından istifa ettiğini açıkladı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Osman Çakır, partideki görevlerinden, parti üyeliğinden ve Samsun milletvekili adaylığından istifa ettiğini açıkladı.

Çakır, yaptığı yazılı açıklamada, ''Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcılığı, Merkez Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinden ve Parti üyeliğinden, Samsun Milletvekili Adaylığından istifa ettim'' ifadelerini kullandı.

CİHAN PAÇACI DA İSTİFA ETTİ

MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, genel sekreterlik, parti üyeliği ve Ankara milletvekili adaylığından istifa ettiğini açıkladı.

MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, partideki görevlerinden, parti üyeliğinden ve Ankara milletvekili adaylığından istifa ettiğini açıkladı.

Paçacı, yaptığı yazılı açıklamada, ''Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreterliği, Merkez Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinden ve Parti üyeliğinden, Ankara Milletvekili adaylığından istifa ediyorum'' ifadelerini kullandı.

KASET SKANDALI NEDENİYLE7. İSTİFA

MHP'de daha öncede isimleri kaset skandalı ile gündeme gelen Genel Başkan Yardımcıları Recai Yıldırım, Metin Çobanoğlu, Bülent Didinmez ile MHP İstanbul eski İl Başkanı İhsan Barutçu milletvekili adaylıkları ve görevlerinden istifa etmişti.

BAHÇELİ ÖNCE REST ÇEKTİ, SONRA "GEREĞİ YAPILIR" DEDİ

Kasetleri yayınlayan internet sitesinin Bahçeli'nin 6 kurmayıyla ilgili "İstifa edin yoksa görüntüleri yayınlarız" demesinin ardından MHP Lideri Devlet bahçeli kaset iddialarıyla ilgili ismi geçen arkadaşlarının istifasını istemeyeceğini açıkladı. Genel başkan olarak bütün sorumluluğu üstüne aldığını belirten Bahçelikimin elinde ne görüntü varsa yayınlamasını istedi. Bahçeli, "MHP'nin lideri olarak yoluma devam edeceğim. Kaset konusunda isimleri aktarılan ve şu saate kadar da başta TRT olmak üzere diğer medya kanallarında isimleri geçen arkadaşlarımızın istifasını istemeyeceğim. Vekil ve parti üyesi sorumluluklarını yerine getirmeye devam edecekler. Başkanlık divanı olarak görevlerini yerine getirecekler. Bütün sorumluluğu, vebali Milliyetçi Hareket'in lideri olarak üzerime alıyorum." dedi.

CANLI YAYINDA FARKLI MESAJ

Çarşamba günü görüntüsü olduğu söylenen genel başkan yardımcılarının istifasını istemeyeceğini belirten Devlet bahçeli dün akşam CNNTÜRK televizyonunda canlı yayında yaptığı açıklamada "çifte standart olmaz" mesajı verdi.

Canlı yayında gazetecilerin sorularını cevaplayan Bahçeli ''Görüntüleri yayımlanmayan isimlerle ilgili daha sonra görüntüler ortaya çıkarsa nasıl bir tutum izleyecekleri'' sorusu üzerine şöyle konuştu:''Gereği ne olursa yapılır. Kamuoyuna mal olur, MHP'yi ve toplumu önemli bir sıkıntıya koyacak bir ortam olursa gereği ne ise yapılır. 4 arkadaşımızı bir kenara bırakıp bundan sonra olanları göz ardı edecek durumda değiliz. 'Filan güne kadar bunları yapmazsanız yayınlarız' diyenlere ben diyorum ki hodri meydan. Sadece elinizdekiler değil, ne kadar varsa'' diye konuştu.