Özeren, Simav'daki deprem nedeniyle telekomünikasyon alt yapısında yaşanan aksaklığın nedenlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Depremin çok büyük ölçekte olmamasına rağmen, elektrik kesintisi nedeniyle internet bağlantısında sorunlara neden olduğunu ifade eden Özeren, “Depremde internet bağlantısında sıkıntı özellikle elektrik kesintisi nedeniyle yaşandı. İnternet bağlantısını sağlayan altyapı cihazları, elektrik kesintisiyle devre dışı kaldı” diye konuştu.

Mobil ve sabit telefonlardaki iletişim aksaklığının, daha önceki depremlerde olduğu gibi panik anında aşırı yüklenme nedeniyle oluştuğunu belirten Özeren, “Mobil iletişimdeki aksaklığın bir nedeni de bazı merkezlerde baz istasyonlarının kaldırılması oldu. İstasyon sayısı azalınca, haberleşme de yoğunlaşınca kesinti oluşuyor. Bu da felaket anlarında insanların iletişim kuramamasına neden oluyor” ifadelerini kullandı.

Bu tür durumlarda vatandaşlardan iletişim cihazlarını daha bilinçli kullanmalarını isteyen Özeren, “Böyle durumlarda gereksiz konuşma yapmamak lazım” uyarısında bulundu. Serhat Özeren, deprem sonrası kısa süreyle bu sorunların yaşandığını kaydederek, “Şu anda herhangi bir sorun yok. İlk panik atlatılınca normal hayata dönüldü” diye konuştu