Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünden alınan bilgiye göre, saat 23.15'te, merkez üssü Kütahya'nın Simav ilçesi olan 5.9 büyüklüğündeki depremin hissedildiği il ve ilçelerde vatandaşlar, evlerini terk ederek sokağa çıktı.

Saat 23.15'de 5.9 şiddetinde meydana gelen deprem, İstanbul'da, İzmir ve Uşak'ta da hissedildi. Bu depremden hemen sonra 23.25'de artçısı olduğu belirtilen depremin şiddeti ise 4.6 olarak gerçekleşti. İlk depremin 7 km derinlikte, ikincisinin ise 5 km. derinlikte meydana geldiği tahmin ediliyor. Simav'daki depremde bir bina çöktü.

Merkez üssü Kütahya'nın Simav ilçesi olan 5,9 büyüklüğündeki depremde en az 3 kişinin öldüğü, 85 kişinin de yaralandığı öğrenildi.

Simav ilçesinde çok sayıda ev ve iş yerinin camlarında kırıklar olduğu, binalarda hasarlar meydana geldiği bildirildi. İl merkez ve ilçe hastanelerine gelen çok sayıda vatandaşın depremin şokunu yaşadıkları gözlendi.

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Simav'a gitmek üzere il merkezinden ayrıldı. Bu sırada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Vali Kenan Çiftçi ile görüşerek olay hakkında bilgi aldığı öğrenildi. Olay yerine çok sayıda 112 Acil servis ekipleri, arama kurtarma ve UMKE ekiplerinin yola çıktığı ve Simav'a ulaşmak üzere olduğu kaydedildi.

Simav ilçesi 4 Eylül Mahallesi Tevfik Fikret Caddesinde yaşayan ve 5 katlı bir binada bulunan Hüseyin Oran kalp krizi, Hisarcık ilçesinde ise Halil Yıldırım'ın ezilerek öldüğü aktarıldı.

Depremden dolayı bazı vatandaşların Simav'da evlerini terk ettiği belirtiliyor.

Depremin hala aktif bir fay hattı olan Gediz Kırığı'nda meydana geldiği öğrenildi.

Deprem Uzmanı Ahmet Ercan, Gediz Kırığı'nın Batı Abadolu fay hattı ile ilgisi olmadığını açıkladı.

Ercan 'bu fay hattı en yüksek 7,3 şiddetinde bir deprem üretebilir.' dedi.

Saat: 23:54 - Deprem Sandıklı'da da hissedildi

Merkez üssü Kütahya Simav olan 5,9 şiddetindeki deprem Afyonkarahisarın Sandıklı ilçesinde de hissedildi. Deprem korkusundan halk sokaklara döküldü. Geç saatlere kadar halk deprem korkusundan evine giremedi.


Saat: 23:53 - Deprem sonrası İnegöl'de yanık kokusu iddiası


Bursa'nın İnegöl ilçesinde 23.20 de deprem meydana geldi. Sokakta dolaşan halk heyecanlı dakikalar yaşarken, depremden korkan vatandaşlar sokağa döküldü. Depremle birlikte havada acı bir yanık kokusu hissedildi.

Saat: 23:51 - Kütahya'daki deprem İstanbul'da hissedildi


Kütahya'nın Simav ilçesinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem İstanbul'da hissedildi. Panik yaşayan bazı vatandaşlar kendilerini sokağa attı.

Saat 23.10 sıralarında Kütahya'nın Simav ilçesinde 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem İstanbul'dan da hissedildi. Panikleyen bazı vatandaşlar dışarı çıkarken, panik yaşamayan bazı İstanbullular evlerinde kalmayı tercih etti.

Panik halinde dışarı çıkan vatandaşlar çok korktuğunu söyledi. 6-7 saniye sallandığını dile getiren vatandaşlar kısa süre bekledikten sonra evlerine çıkacaklarını ifade etti.

Evindeki muhabbet kuşuna zarar geleceği korkusuyla dışarı çıkan İrem Çağlayan da çok korktuğunu belirtti.

Saat: 23:51 - Simav'daki deprem, Sakarya'da vatandaşları sokağa döktü


Kütahya'nın Simav ilçesinde meydana gelen 5.9 şiddetindeki deprem Sakarya'da da hissedildi. Marmara Depremi'nden sonra yeniden büyük korku yaşayan vatandaşlar sokağa döküldü.

Simav'da meydana gelen deprem çevre illerde de hissedildi. Büyük korkuya neden olan depremin ardından vatandaşlar, evlerini terk ederek sokağa çıktı.


Saat: 23:50 - Simav'da 5.9 şiddetinde deprem


Merkez üssü Kütahya'nın Simav ilçesi olan 5.9 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Saat 23.16'da meydana gelen deprem başta İstanbul olmak üzere Bursa, Yalova, Trakya, Ege'de de hissedildi.

Depremden sonra halk sokaklara döküldü. Kütahya'dan Simav'a çok sayıda arama kurtarma ekipleri sevkedildi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi saat 23.16'da meydana gelen deprem ile ilgili bir açıklama yapılmadı.

Rasathane'nin resmi internet sitesindeki verilere göre saat 22.03'de merkez üssü Akdeniz olan 4,2 şiddetinde bir deprem daha meydana geldi. Saat 22,59'da ise Kütahya Simav'da 3,8 şiddetinde bir deprem daha meydana geldi.


Saat: 23:49 - Deprem Kocaeli'nde hissedildi

Kütahya'da meydana gelen deprem, Kocaeli'nde de hissedildi. Kocaeli geneli, depremi hafif şiddete hissedildii.

Merkez üssü Kütahya'nın 77 kilometre uzaklığında ve 6 şiddetinde meydana gelen deprem, Kocaeli'nde de hissedildi. Depremi, Kocaeli geneli hafif şiddette hissetti. İlk belirlemelere göre depremden dolayı herhangi bir hasarın oluşmadığı öğrenildi.