Devlet Bakanı Hayati Yazıcı adına ÖSYM Başkanı Ali Demir’e mail attığı öne sürülen 30 yaşındaki Ümit Yıldız İstanbul Samandıra’da yakalandı.

Ankara Bilişim Şube Müdürlüğü ekipleri, mail’in atıldığı bilgisayarın IP adresini ve bilgisayarın kullanıldığı evi Bakan Yazıcı’nın açıklamasından yaklaşık bir hafta sonra belirledi.

Hayvancılık yapan Yıldız, dün akşam Ankara’ya gönderildi. Esenboğa Havalimanı’nda Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne ait araçla alınan Yıldız, sağlık kontrolünden geçirildi. Yıldız daha sonra sorgulanmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Ümit Yıldız’ın evrakta sahtecilik ve dolandırıcılıktan sabıkası olduğu öne sürüldü.

Yıldız’ın polis sorgusunda, “Tartışmalar devam ederken ben de dalga geçmek amacıyla bu maili gönderdim. Sonucunun böyle olacağını hiç tahmin etmedim” dediği bildirildi.

Bakan Yazıcı, şüphelinin yakalanmasına ilişkin “Bulunacaktı, bulunur yani... Polisimiz bu tür suç işleyenleri takip etmekte gerçekten uzmanlaşmış” dedi.