19 Mayıs törenlerinde bu yıl bir ilk yaşandı. Samsun’da Bayrak Koşusu’na katılan engelli sporcular, bu gün Atatürk 19 Mayıs Stadyumu’nda gerçekleştirilen törenlerde, Türk Bayrağı’nı Cumhurbaşkanı Gül’e teslim etti.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen etkinliklerde bu yıl bir ilk yaşandı. Samsun’da Bandırma Vapuru’ndan alınan Türk Bayrağı’nın bugün 19 Mayıs törenleri kapsamında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e teslimine tarihinde ilk defa engelliler de katıldı. 71 yıldır devam eden Bayrak Koşusu’na bu yıl ilk defa katılan engelliler aynı zamanda Türk Bayrağı’nın Cumhurbaşkanı’na teslim töreninde de ilk defa yer aldı. 8 Mayıs’da Samsun’da düzenlenen Bayrak Koşusu Töreni’nde Bağcılar Belediyesi Engelliler Atletizm Takımı’ndan 20 sporcu hazır bulunmuş, iki engelli sporcu da 8 sporcu arasında yer alarak Bayrak Koşusu’na katılmıştı.

Samsun’ndan yola çıkarılan Türk Bayrağı, atletler tarafından Ankara’nın Bala ilçesine getirildi. Atletler Ankara Valisi Alaaddin Yüksel tarafından kabul edildi. Vali Yüksel’ dün Bala’da düzenlenen törende Türk Bayrağı’nı milli atlet Hamide Kurt’a verdi. Hamide Kurt’un da aralarında olduğu sporcular, Türk Bayrağı’nı Ankara’ya getirdi.

TÜRK BAYRAĞI CUMHURBAŞKANI GÜL’E SUNULDU

Bugün Ankara 19 Mayıs Stadyumu’nda yapılan törenlere de Bağcılar Belediyesi Engelliler Atletizim Takımı sporcuları katılarak tören geçişinde bulundu. Törende, Samsun’dan getirilen Türk Bayrağı da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e takdim edildi. Bayrak Teslim Töreni’nde engelli atlet Ersin Elban da yer aldı.

Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanı Bekir Köksal, Türkiye’de özürlülerle ilgili mevzuat eksikliğinin olmadığını ancak uygulamalarda eksiklikler bulunduğunu söyledi. Yapılan etkinlikle, Türkiye genelinde engellilere yönelik bir farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini ifade eden Köksal, “Engelsiz Türkiye Projesi ile uygulamadaki bu eksikliklerin ortadan kaldırılması için bu sorunu toplumun gündemine taşımak istedik” dedi.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise, “Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı ile ortaklaşa gerçekleştirmiş olduğumuz bu çalışma ile toplumda, engellilere yönelik bir farkındalık oluşturmak istedik. Bunda da başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Bağcılar’da engellilere yönelik uygulamış olduğumuz örnek çalışmaların Türkiye genelinde de uygulanmasını istiyoruz. Engelli sporcularımızı, bu yorucu etkinliği başarılı bir şekilde tamamladıkları için tebrik ediyorum” diye konuştu.