Limak Yatırım, Statkraftin ve Baren Enerji işbirliği ile Siirt'te açılacak Alkumru Barajı ve Hidrolekterik santralinin temel atma törenin ilk ayağında Batman'da gazetecilerle bir araya gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, IMF başkanlığı haberlerini yorumladı.

Bugüne kadar IMF Başkanlığına hep Avrupa'nın karar verdiğine dikkat çeken Şimşek, dünyada dengelerin batıdan doğuya kaydığı bu dönemde Rusya ve Türkiye gibi ülkelerin uluslararası kurumlarda daha güçlü bir şekilde temsil edilmesi gerektiğini söyledi.

Şimşek, başkanlık için dış basında kendi adının geçmesini yorumlamak istemediğini belirtirken, adaylar arasında gösterilen Kemal Derviş'i yorumladı.

Derviş'in UNDP Başkanlığı'nı desteklediklerini ve hükümet olarak arkasında olduklarını söyleyen Şimşek, bu konuda aslında konuşulması gereken kişinin Derviş olduğunu ifade etti. Şimşek, "şu anda tüm bahsedilenler birer dedikodudan ibaret. Bildiğim kadarıyla IMF başkanlığı konusunda bir girişim olmadı. Bunlar aslında iç siyasetin ötesinde gelişmeler. Ancak gelişmekte olan ülkelerin daha fazla temsil edilmesi gerekiyor. Elbette IMF başkanının Türk olması büyük kazanım olur. Aslında önemli olan Avrupa'nın ne düşündüğü. Avrupa'nın gücü şu aşamada gelişmekte olan ülkelere vermeye hazır olduğunu düşünmüyorum" dedi.

Konuşması sırasında Batman hakkında da değerlendirmeler yapan Şimşek, Batman'ı tekstil ve konfeksiyon alanında önemli bir merkeze dönüştürmek istediklerini sözlerine ekledi.

Şimşek konuşmasının sonunda gazetecileri Kürtçe selamlayarak 'Batman'a hoşgeldiniz" dedi.