Şanlıurfa’nın Siverek İlçesi’nde, aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkarak takla atan otomobilde bulunan 25 yaşındaki Ekrem Aybak adlı öğretmen yaşamını yitirirken, 2 meslektaşı ise yaralandı.

Kaza, dün gece geç saatlerde Siverek- Viranşehir karayolunun 11’inci kilometresinde meydana geldi. Demirci Köyü’nde görev yapan sınıf öğretmenleri Ekrem Aybak ve 24 yaşındaki Fatime Kurç, meslektaşları 31 yaşındaki Yılmaz Güloğlu yönetimindeki 40 DH 995 plakalı otomobil ile ilçe merkezine gitmek üzere yola çıktı. Ancak köyün birkaç kilometre ilerisinde aşırı hız yapan Güloğlu, karşı yönden gelen araca çarpmamak için manevra yapınca direksiyon kontrolünü yitirdi. Otomobil, taklalar atarak şarampole devrildi. Yoldan geçen sürücülerin ihbarı üzerine güvenlik güçleri ve sağlık ekipleri kaza yerine geldi. Otomobilde bulunan Ekrem Aybak’ın yaşamını yitirdiği saptanırken, yaralı olan sürücü Yılmaz Güloğlu ile Fatime Kurç ise ambulansla Siverek Devlet Hastanesi’ne götürüldü.

Yaralı öğretmenlerin tedavisine başlanırken, olayı haber alan çok sayıda öğretmen de hastaneye gelerek kazaya ilişkin bilgi aldı. Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.