MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Show TV’de fotoğrafını göstererek “partisinin takip edildiği”ni söylediği siyah Chrysler ile ilgili ilginç bilgiler ortaya çıktı. Parti avukatı Hamit Kocabey, park yerinde ortam dinlemesi yaptığından şüphelendikleri siyah Chrysler Voyager marka aracın güvenlik kamerası ile tespit edilen görüntülerini dağıttı. Kocabey, aracın plakasının da 06 LNP 34 olduğunu açıklarken, söz konusu plakanın Ankara Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Şubesi’ne kayıtlı Ford Connect marka bir araca ait olması kafaları karıştırdı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, şüpheli aracın Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği’ne ait açık kahverengi renkli Ford Connect model bölge devriye aracı olduğunu söyledi. Yetkililer, aracın Ankara Emniyeti tarafından bölgedeki hırsızlık olaylarının araştırılması için görevlendirildiğini, GBT sorgulamasında kullanılan küçük bilgisayar dışında araçta hiçbir teknik takip ve izleme sistemi bulunmadığını da anlattı. Daha önce gösterilen fotoğrafın temsili olduğunu dile getiren Kocabey “Sayın Genel Başkanımız temsili olarak bu fotoğrafı göstermişti. Özellikle bunun temsili bir araç olduğunu, plakanın sahte olduğunu açıklamıştır. Fakat bazı basın yayın organları, bu fotoğrafın Almanya’da bir galeride çekildiğini söylediler” diye konuştu. Bahçeli’nin yanıltılmadığını savunan Kocabey, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bir plakayı daha paylaşmak istiyoruz. Daha önce plakayı açıklamamıştık. Plaka 06 LNP 34. Ancak basın bunları açıklamak zorunda bıraktı bizi. O araba buradaki çeşitli zamanlarda kayıt altına alınmıştır. Biz daha bir şey açıklamadan, bu plakanın bir polis aracı olduğunu basın açıkladı.”