Beşiktaş Kulübü, futbolcusu Nihat Kahveci ile yolların ayrıldığını duyurdu.

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.'den Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada, “Profesyonel futbolcularımızdan Nihat Kahveci ile aramızdaki mevcut sözleşme, karşılıklı anlaşılarak sona erdirilmiştir” denildi.

"TÜRKİYE'DE BAŞKA BİR TAKIM OLMAZ"

Beşiktaş'ta sözleşmesi karşılıklı olarak feshedildiği duyurulan Nihat Kahveci, kendisine verdikleri destekten ötürü Beşiktaş taraftarına teşekkür etti.

Nihat Kahveci, Lig TV'de canlı yayında yaptığı açıklamada, işler sahada iyi olmadığı zaman, gerekli verim alınamadığı zaman insanların oyuncular hakkında konuşmaya başladığını dile getirerek, “Biz de böyle bir karar aldık. Herkese teşekkür ederim. Özellikle taraftarımıza teşekkür ederim. Sahada iyi de olmasam, bana desteklerini sürdürdüler. Tek üzüntüm, taraftarımızın verdiği desteğe sahada karşılık verememiş olmak” dedi.

Duruşuyla kimliğiyle Beşiktaş camiasını çok iyi temsil ettiğine inandığını, bundan sonra da nereye giderse gitsin aynı duruşu ortaya koyacağını anlatan Nihat, “Geldiğim andan itibaren ekonomik anlamda aldıklarım, verdiklerim ve veremediklerim çok konuşuldu. Son dönemim başarısız geçse de ben Beşiktaşlı Nihat Kahveci'yim. Bir söz veriyorsam, sözümün arkasında sonuna kadar dururum. Türkiye'de başka bir takımda oynamak, belki, (Büyük konuşuyor) diyecekler ama hiç düşünmediğim bir şey” ifadelerini kullandı.

Nihat, Beşiktaş'tan ayrılırken kimseye kızgınlığı olmadığını da sözlerine ekleyerek, “Herkese hakkımı helal ediyorum. Herkes de bana hakkını helal etsin” diyerek sözlerini tamamladı.

FERNANDES ARKADAŞLARIYLA VEDALAŞTI

Devre arasında İspanya'nın Valencia takımından kiralık olarak Beşiktaş'a gelen Manuel Fernandes takım arkadaşlarıyla vedalaştı. Kiralık sözleşmesi 31 Mayıs'ta sona erecek olan Portekizli futbolcu yarın ülkesine dönecek.

NİHAT BEKLENTİLERİ KARŞILAYAMADI

Geçen sezon yaşadığı hayal kırıklığı sonrası Beşiktaş, yıldız oyunculardan kurulu kadrosuyla bu sezona büyük hedeflerle, Nihat da büyük umutlarla başladı. Siyah-beyazlı takım, sezonun ilk maçlarında UEFA Avrupa Ligi'nde Faroe Adaları'nın Vikingur takımına gol yağdırırken, tecrübeli oyuncu da iki maçta attığı 3 golle umutları canlandırdı. Avrupa mücadelesinde Porto ile deplasmanda oynanan maçta bir kez daha sahne alan Nihat, bu karşılaşmanın ardından performansından çok sakatlığıyla gündeme geldi.

LİGDE VE KUPADA BU SEZON GOLÜ YOK

Spor Toto Süper Lig'de bu sezon 8 maçta forma giyen tecrübeli futbolcu, gol sevinci yaşayamadı. Nihat Kahveci, siyah-beyazlı formayla ligde 11 kez sahaya çıkarken takımına gol kazandıramadı. Beşiktaşlı futbolcu, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise sadece 2 kez şans bulabildi ve yine gol atma başarısı gösteremedi.

2 SEZONDA 53 MAÇTA 9 GOL

Tecrübeli oyuncu, Beşiktaş'ta 2 sezonda 53 resmi maç oynarken, çok az gol sevinci yaşayabildi. Geçen sezon 32 resmi karşılaşmada 5 kez fileleri havalandıran Nihat, bu sezon ise 21 karşılaşmada takımına sadece 4 gol kazandırabildi. Siyah-beyazlı futbolcu, 2 sezondaki 53 maçta toplam 9 gol atabildi.

QUARESMA VE GAZETECİYLE TARTIŞTI

Nihat, son olarak ise sahadaki performansından çok ligde Konyaspor ile oynanan maçta sahada takım arkadaşı Quaresma ve mücadelenin ardından bir basın mensubuyla yaşadığı tartışmayla gündeme geldi. Saha içinde Quaresma ile gerginlik yaşayan tecrübeli oyuncu, karşılaşma sonrası bir basın mensubuyla tartışmış ve yaşadığı bu olayların ardından sakatlık gerekçesiyle takımının oynadığı 3 maçta kadroda yer almadı.

2 SEZONDA 6 MİLYON AVRO

2009-2010 sezonu başında İspanya'nın Villarreal Kulübü'nden transfer edilen tecrübeli oyuncu ilk sezonunda 3.5 milyon avro ve bu sezon da 2.5 milyon avro aldı Villarreal Kulübü'nden 4 milyon 250 bin avro bonservis bedeliyle 4 yıllığına sözleşme imzalanan Nihat'a 2009-2010 sezonu için 3.500.000 avro, 2010-2011 sezonu için de 2.500.000 avro ödeme yapılmıştı. Ancak 2011-2012 ve 2012-2013 sezonları için de 2.500.000'er avro alması planlanan tecrübeli oyuncuyla bugün yapılan görüşme sonucunda sözleşmesi karşılıklı olarak feshedildi.

NİHAT'IN GOLLERİ

Nihat Kahveci'nin 2 sezonda bekleneni veremese de gol attığı maçları takımının kaybetmemesi ise dikkati çekti. Beşiktaş, tecrübeli oyuncusunun geçen sezon gol attığı 3 lig maçını kazandı. Siyah-beyazlı ekip, Türkiye Kupası'nda Konya Torku Şekerspor'u 4-2 mağlup ederken tecrübeli oyuncu bu maçta 2 gole imza attı. Nihat, bu sezon ise 3 maçta takımına gol kazandırdı. Beşiktaş, bu oyuncusunun gol sevinci yaşadığı 3 karşılaşmada 2 galibiyet ve 1 beraberlik elde etti.

Kahveci'nin 2 sezonda attığı goller şöyle:

2009-2010:

Beşiktaş-Kasımpaşa............: 2-1 (Lig-1 Gol)

Beşiktaş-Eskişehirspor........: 3-2 (Lig-1 Gol)

Beşiktaş-Manisaspor...........: 2-0 (Lig-1 Gol)

Beşiktaş-Konya Torku Şekerspor: 4-2 (Türkiye Kupası-2 Gol)

2010-2011:

Beşiktaş-Vikingur.............: 3-0 (UEFA Avrupa Ligi-2 Gol)

Vikingur-Beşiktaş.............: 0-4 (UEFA Avrupa Ligi-1 Gol)

Porto-Beşiktaş................: 1-1 (UEFA Avrupa Ligi-1 Gol)