Astay Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Toprak, Gayrimenkul Genel Müdürü Atilla Öztürk'le birlikte, OnaltıDokuz İstanbul projesi inşaatının önünde kurulan ve vinçle yaklaşık 100 metre yüksekliğe çıkarılan “Gökyüzünde Yemek” platformunda düzenlediği toplantıda, isteyen müşterilerinin bir ay süreyle bu hizmetten faydalanabileceğini ve yukarıya çıkarak hangi daireyi almak istediklerine manzaraya bakarak karar verebileceklerini anlattı.

Toprak, projede toplam 496 dairenin bulunduğunu ve metrekare fiyatlarının 7 bin ile 13 bin TL arasında değiştiğini dile getirdi. Toprak, projenin 2012 Mart ayında tamamlanmasını planladıklarını ifade etti.

Emtia fiyatlarındaki artışın sektöre yansımalarına ilişkin bir soru üzerine de Toprak, arzın çok iyi olması ve talebe yetişmesi nedeniyle sektörde çok fazla fiyat artışı olacağı kanaatini taşımadığını bildirdi. Mesut Toprak, sektörle ilgili emtia fiyatlarında yüzde 10 civarında bir artış bulunduğunu, gayrimenkul sektöründe de yıl sonuna kadar fiyatlarda projeyle bağlı olarak değişmek üzere yüzde 10-15 artışın olabileceğini ifade etti.