MHP lideri Devlet Bahçeli, Siyaset Meydanı programında "Siyah bir oto Genel Merkezimizin önünde durmuş ortam dinlemesi yapıyordu" iddiasında bulundu. Bugün bazı gazetelerde Bahçeli'nin 'siyah şüpheli oto' dediği aracın fotoğrafının Almanya'da satışa çıkarılan ikinci el bir otomobile ait olduğu öne sürüldü. MHP'nin avukatı Hamit Kocabey, gazetecilere yaptığı açıklamada partinin daha önce basına gösterilen fotoğrafın temsili olduğunu belirttiğini söyledi.

MHP avukatı Hamit Kocabey gazetecilere araçla ilgili şu açıklamalarda bulundu:


"-Şu aracı size göstermek istiyorum. Sayın genel başkanımız temsili olarak bu fotoğrafı göstermişti. Özellikle bunun temsili bir araç olduğunu, plakanın sahte olduğunu açıklamıştır. Fakat bazı basın yayın organları, bu fotoğrafın Almanya'da bir galeride çekildiğini söyledi.

- Bu telefon numarasını da bugün savcılığa verdik. Bu telefon numarasının kayıtlarını istedik. Bu kayıtlar geldiğinde, bu internet sitesini kuranların ABD ile bağlantısını bulacaktır.

- Faruk Bayındır'a ait olan bu kredi kartı, bu telefonun sahibi tarafından taranmış ve ABD'ye yollanmıştır. Bu kredi kartı 5.5 ay gibi bir sürede 15 kez ayrı miktarlarda kullanılmıştır. İnternet sitesinin finansmanı da bu kartla yapılmıştır.

- Sınırlı bilgi veriyoruz. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdik ancak bir plakayı daha paylaşmak istiyoruz. Biz bu plakayı vermemiştik. O plaka "06 LNP 34"tür. Ancak basın yayın organları bizi bunları açıklamak zorunda bıraktı.

- Biz daha birşey açıklamadan, bu plakanın bir polis aracı olduğunu basın organları açıkladı. Bizim ve genel başkanımızın açıkladığı bilgiler gerçektir. Biz bir CD hazırladık. Biz bu CD'yi basın mensuplarıyla paylaşacağız. Sizler o aracın nasıl geldiğini ve gittiğini göreceksiniz."




FOTOMONTAJ İDDİASI


Bahçeli'nin, önceki gece Siyaset Meydanı programında gösterdiği Chrysler Grand Voyager marka aracın fotoğrafının, Almanya'daki bir galerinin internet sitesinden alındığı ve üzerine yerli plakanın montajlandığı iddia edildi.


Zaman gazetesinin haberine göre soruşturmayı yürüten birimler, Bahçeli'nin elinden elde ettikleri görüntülerden, fotoğraf tanıma sistemi ile asıl kaynağa ulaştı. Adres, 'automobile.de' uzantılı bir ikinci el araç sitesi çıktı. Burada satışa çıkarılan Almanya plakalı aracın fotoğrafıyla Bahçeli'nin ekranda gösterdiğinin fotoğraf birebir aynı olduğu saptandı.

Aracın köşesindeki duvar, arkadaki yeşillikler, aracın üzerindeki ışık yansımaları tamamen uyarken, plakanın farklı olması dışında bir fark bulunamadı. Alman plakasının üzerine Türkiye'den 34 TS 6558 plakası montajlandı.

MHP'li yöneticiler fotoğrafı kendi çektiklerini iddia etmişti ama fotoğrafları gazetelere vermemişti. Ayrıca MHP yetkililerinin "Fotoğrafı savcılığa verdik." açıklamasına rağmen, savcılığa verilen dosyada fotoğrafın olmadığı haberde belirtildi.

Devlet Bahçeli, bu fotoğrafın MHP Genel Merkezi önünde partililerce çekildiğini açıklamıştı. İddiaya göre fotoğrafın sahte olduğu bilgisi Bahçeli'de de vardı.

MHP lideri, programda, Başbakan Erdoğan'a, "Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanısın, bunu bulacaksın. Bunu bulmazsan sorumluluğu aldığımda bunu ben araştırırım. Görev ihmalinden senden hesap sorarım" diye seslenmişti.

Bahçeli, aracın 13 Mayıs 2011 Cuma günü 08.30 ile 09.12 arasında kameraların çekmediği bir noktada bulunduğunu iddia etmişti.

Ayrıca plakanın 1998 model bir Şahin'e ait olduğu ve bu araca takıldığı bilgisini vermişti. Dün Milliyet gazetesine konuşan MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı da kendilerini bir taksi şoförünün uyardığını anlatmış ve "Güvenlikçilerimiz hemen siyah perdeleri kapalı minivanın yanına gitti. İçinde bir kişi vardı. Aracı kontrol etmek istedik ama o izin vermedi ve uzaklaştı" demişti.

Paçacı, MHP Genel Başkanı'yla benzer bir çağrı yaparak, "Ortam dinlemesi ablukasına alındığımız kanaatindeyiz. Bunu devletin birimleri aydınlatmalı" yorumunu yapmıştı.