IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn'ın kendisine tecavüz etmeye çalıştığını iddia eden New Yorklu otel görevlisinin isminin Ophelia Famotidina olduğu öne sürüldü. Gine asıllı kadının fotoğrafı da internette yayımlandı.

Tüm dünyanın fotoğrafını görmek istediği kadın dün ilk kez internet sitelerinde açığa çıktı. 62 yaşındaki IMF Başkanı'nın otel odasında taciz ettiği iddia edilen kadının fotoğrafı, internete sızmasının ardından hemen kapatılan Facebook hesabından alınarak yayınlandı.

Gine asıllı Ophelia Famotidina’nın 1979 doğumlu olduğu görülen profilde, işi için “Maid” (Kat görevlisi, hizmetçi) ifadesi yer alıyor. Siyahi kadının ABD’de göçmenlerin yoğun olarak yaşadığı Bronx semtinde oturduğu görülüyor.

MÜSLÜMAN'MIŞ

Dul olduğu belirtilen kadın hakkında elde edilen bir başka bilgi ise 15 yaşında bir kız çocuğu annesi ve Müslüman olduğu. Yedi yıldır ABD'de yaşadığı bildirilen kadının abisi, kız kardeşinin, olay sonrası götürüldüğü St. Luke's hastanesinden ilk kendisini aradığını belirterek, "İlk sözleri 'Biri bana çok kötü bir şey yaptı' oldu. O günden bu yana ağlıyor, göz yaşları dinmiyor. Kendisine niye bu saldırı yapıldı anlayamıyor. Kendisi iyi bir Müslüman'dır" diye konuştu.