Galatasaray'da Teknik Direktör Fatih Terim, 7 yıl sonra yeniden Florya Tesisleri'ne dönmek için hazırlık yapıyor. Sarı-Kırmızılı kulübün yeni başkanı Ünal Aysal'ın önceki gün bir araya geldiği Terim'le her konuda anlaştığı ifade edildi. Mazbatasını bugün alarak göreve resmen başlayacak olan Aysal'ın tecrübeli çalıştırıcıyla bir kez daha masaya oturup sözleşme imzalaması bekleniyor. Transferiyle ilgili ilk kez konuşan Terim, "Görüşmeler gayet olumlu geçiyor. İnşallah bir sorun olmazsa 1-2 gün içinde anlaşma yapılır. Benim için Galatasaray olunca gerisi teferruat oluyor. Amacımız yeniden eski Galatasaray'ı ortaya çıkarmak." dedi.

Adnan Polat'ın ardından rekor bir oyla başkanlık koltuğuna oturan Ünal Aysal, yönetimin önemli ismi Ali Dürüst'le birlikte Terim'i ikna etti. Dürüst ile Terim, Les Ottomans Otel'de yaptıkları ve yaklaşık 4 saat süren toplantıda uzlaştı. Geçtiğimiz yıllarda iki dönem Fatih Terim'le birlikte görev yapan Dürüst'ün deneyimli hocanın ikna edilmesinde büyük rol oynadığı ortaya çıktı. Terim'in, "Adnan Polat'ın teklifini ailevi sorunlar yüzünden geri çevirdim. Şimdi sizin isteğinizi kabul etmem yanlış anlaşılır." sözleri üzerine Ali Dürüst, "Hocam şartlar şimdi çok değişti. Galatasaray'ın size çok ihtiyacı var. Takımı ancak siz toparlarsınız." ifadelerini kullandı. Bu konuşma, Terim'i 'evet' demeye yöneltti. Başkan Ünal Aysal'ın, "Hiçbir yönetici işinize karışmayacak. Futbolun tek patronu olacaksınız. İstediğiniz şekilde ekibinizi kuracaksınız. Florya'da eskiden olduğu gibi yine huzurlu bir ortamda çalışacaksınız. Takıma gerekli transferleri yapacağız." vaadi de Terim'i heyecanlandırdı. Ailesiyle teklifini değerlendiren Terim, onların verdiği desteğin ardından 2003-04 sezonunda büyük bir üzüntüyle ayrıldığı G.Saray'a dönmeye karar verdi.

Fatih Terim'in, Sarı-Kırmızılı takım hakkındaki fikirlerini Başkan Aysal ve Dürüst'le paylaştığı kaydedildi. Bu sezon tarihî bir başarısızlık yaşayan ekipteki yerli futbolcuların kalitesine dikkat çeken Terim'in, "Kaptan Arda, Sabri, Gökhan, Servet, Hakan Balta, Kazım, Ayhan Euro 2008'de 3. olan Milli Takım'ın oyuncularıydı. İyi bir sezon başı hazırlık kampıyla bu isimler yeniden eski performanslarını yakalar." düşüncesi, Aysal ile Dürüst'ün çok hoşuna gitti. Terim'in bazı yabancılardan hiç memnun olmadığı belirtildi. Terim'in dönmesi halinde Kewell, Neill, Cana, Zapata, Pino ve İnsua gibi oyuncuların gönderilmesini isteyeceği bildirildi. Tecrübeli teknik adam, Milan'da hocalığını yaptığı Gattuso ve Pirlo ile yönetimin temasta olduğu Bolton'un golcüsü Elmander ve Lyon'un orta saha oyuncusu Kallström'ün alınmasına onay verdiği ifade edildi.

Üstünel: Aysal ve ekibi beni heyecanlandırıyor

Galatasaray'ın eski futbol şube sorumlularından Haldun Üstünel, Ünal Aysal'ın başkan olmasının kendisini heyecanlandırdığını söyledi. Aysal ve ekibinin çok zor bir dönemde göreve geldiğini ifade eden Üstünel, "Yeni başkan Ünal Aysal ve yönetimi camia kadar beni de heyecanlandırıyor. Yönetimde olmasam da Başkan Aysal'ın destekçisi olacağım. Geçen dönemde çok kırgınlıklar oldu, artık bunların bir kenara bırakılmasını, Ünal Aysal ve ekibine kayıtsız şartsız destek verilmesi gerektiğini düşünüyorum." diye konuştu. Kaliteli oyuncuları takıma kazandıran Üstünel, bu dönem görev almayı düşünmediğini dile getirdi.

UEFA Kupası'nın 11. yıldönümü

Galatasaray Kulübü, UEFA Kupası'nın kazanılmasının 11. yıldönümü dolayısıyla 'Tarih yazanlara teşekkürler' başlığıyla mesaj yayımladı. Aslan, 1999-2000 sezonunda Şampiyonlar Ligi grubundaki son maçında Milan'ı son dakikalarda gelen gollerle 3-2 yenerek UEFA Kupası'nda oynama şansını elde etmişti. Sarı-Kırmızılılar, finalde de İngiliz devi Arsenal'le karşılaştı. Kopenhag'da oynanan mücadelede penaltı atışlarında rakibine 4-1 üstünlük sağlayan Cim Bom, UEFA Kupası'nı kazanan ilk ve tek Türk takımı olmuştu.