YARSAV Eski Başkanı ve CHP Ankara Milletvekili Adayı Emine Ülker Tarhan, gündemi değerlendirirken iktidarı da sert bir şekilde eleştirdi.


MHP'YE KESİNLİKLE KOMPLO KURULDU

YARSAV eski Başkanı Emine Ülker Tarhan, “MHP’ ye yapılan hareketin kesinlikle komplo olduğuna inanıyorum. MHP’yi devre dışı bırakmak için ve barajı aşmaması için yapılan bir harekettir ve bu hareketler artık gelenek haline gelmiştir. Bu hareketler, ülkemizde yargıç ve savcılar için de yapıldı. Dertlerimizi dinleyin derken, telefonlarımızı dinlediler. Siyasal iktidarın engellemediği hatta meydanlara çıkıp kullandığı; bir röntgenleme, dinleme, izleme alışkanlığı var. Sayın Başbakan meydanlara çıkıyor ve yasa dışı bir takım verileri kullanıyor. Bizi yönetenlerin bu hukuksuzluğu engellemeyerek bir rant alanı yarattığını düşünüyorum” diye konuştu.

ÖSYM OLAYI TAM BİR SKANDAL


Tarhan ÖSYM’de yaşanan skandallarla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“ÖSYM olayı tam bir skandaldır. Yurttaşlarımızın bu konuda son derece dikkatli olması gerektiğini düşünüyorum çünkü bir yandan ortada bir suçun olmadığı söylenip takipsizlik kararı veriliyor, ortada bir şifrenin varlığı kabul ediliyor ama verilmemiştir deniliyor ancak öte yandan bazı kamu görevlileri hakkında görevi kötüye kullanmaktan ve görevi ihmal etmekten soruşturma izni isteniyor. Bu çelişkiyi biz nasıl gidereceğiz? Ortada bir suç yoksa neden birileri hakkında soruşturma izni isteniyor? 26 günde neden bu olay kapanıyor? Bir hukukçu olarak verilen takipsizlik kararının toplumu tatmin edici nitelikte olmadığını düşünüyorum. TUS, Yargıçlık ve Kaymakamlık sınavları ile ilgili de şaibeler olma ihtimali var. Ben yurttaşların en çok adalete ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Adalet istiyorum. Öğrencilerin hakkı olanı almasını istiyorum. Adaletsizlik cinayetten farklı değildir o yüzden ben bu toplumun en çok adalete ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.”

Tarhan yargıyı eleştirdiğini söyledi ve ekledi: “Yargı bazı usulsüzlükleri örtmekle hükümlü bir mekanizma ya da siyasal iktidarlara yol açmak için bir silindir makinesi değildir. Takipsizlik kararı son derece kafa karıştıran bir karardır. 26 günde jet hızıyla verilmiş bir karardır. Ve ben 1 milyon 700 bin eve ateş düştüğünü düşünüyorum. Bunun siyasetle, siyasi istismarla asla bir alakası yoktur.”

Açılamayan davalar ile ilgili Tarhan;

“Bu ülkede üstü kapatılan ve bir türlü açılamayan davalar var. Bu ülkede denizi feneriyle yutanlar var. Nereye gittiği belli olmayan 44 Milyon Euro var, siyasal iktidarla bağlantısı kurulmaya çalışıldı ve o dosyanın da üstü kapatıldı. Deniz feneri siyasal iktidarın kara kutusudur. Milyonlarca kamu zararı söz konusudur. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile ilgili Ankaraspor’a aktardığı yasa dışı olan bir para var çünkü belediyelerden bu tür kurumlara herhangi bir aktarım yapılması mümkün değildir. Ancak bu dosyada bekletilmektedir ve bu dava da açılmamaktadır. Yolsuzluklarla bu iktidar yüzleşmelidir.” diye konuştu.

Tahran aile sigortasıyla ilgili: “Pazarlarda dolaşıyorum ve kadınlar bana aile sigortası kartımı ne zaman vereceksiniz diyorlar? Vatandaş bu konuyla dalga geçmiyor ve inanmış. Aile sigortası kadının sosyal yaşama katılmasını sağlayacak, elinde banka kartıyla istediği gibi bankaya gidecek. Kadınlar bu olayı o kadar somutlaştırmış ki onları yaşama bağlayacak.” dedi.

Tarhan: “YARSAV çok önemli bir demokratik kitle örgütüdür. Doğruları söyleyen, yanlış gidene dur diyen bir örgüttür. Kimse YARSAV ve CHP’nin ayrı olduğuna inanmıyor fakat hiç bir demokratik kitle örgütün bir siyasi partiyle birlikteliği olamaz.” dedi.