Genel seçimler öncesinde terörist cenazelerini şova dönüştüren BDP'liler, bunu oya tahvil etmeye çalışıyor. Bunun en somut örneği Hakkari'de yaşandı. BDP'lilerin de bulunduğu cenaze töreninde Başbakan Erdoğan için "Katil Erdoğan" sloganları attırıldı. Çirkin sloganlarla gömülen teröristin babası ise Başbakan Erdoğan için "deccal" dedi...

Hakkari Devlet Hastanesi morgunda bulunan PKK'lı Aşkan'ın cenazesi toprağa verilmek üzere hastaneden alınırken, ailesi ellerinde bir tepsi kına ile geldiler.

Terör örgütünün bayrağının renklerindeki bir beze sarılan teröristin cenazesini Hakkari Belediyesi'ne ait araç taşıdı. Cenaze kortejinde Hakkari bağımsız milletvekili adayı Selahattin Demertaş'ın fotoğraflarının bulunduğu seçim minibüsü de yer aldı.

PKK'lı Aşkan'ın cenazesine BDP'li Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, BDP'li ilçe belediye başkanları, BDP İl Başkanı Orhan Koparan ile Hakkari'nin bağımsız milletvekili adayları Esat Canan, Adil Kurt ve Van bağımsız milletvekili adayı Nazmi Gür de katıldı.

Cenazede atılan sloganlar ise tahrik içeriyordu. Cenazede Başbakan Erdoğan için "Katil Erdoğan" şeklinde  sloganlar atılırken, teröristin babası da Başbakana hakaret etti.

DECCAL ERDOĞAN

"Çanşer Çempiri" kod adlı Adem Aşkan'ın toprağa verilmesini ardından babası Halit Aşkan Kürtçe yaptığı konuşmada Erdoğan için şunları söyledi:

"Dünyada bir 'deccal' varsa o da Erdoğan'dır. Çünkü kendi insanlarını katleden deccaldir. Ben burada bütün Kürt halkına sesleniyorum. AKP'ye oy vermesinler. Kendi halklarına kendi partilerine sahip çıksınlar".

CENAZEDE SEÇİM PROPAGANDASI

Oğlunun cenazesinde propanga yapan baba gibi BDP'li Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu'da aynı üslupla konuştu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı iki yüzlülükle suçlayan belediye başkanı şunları söyledi: "Burada AKP'nin Hakkari adaylarına sesleniyorum. Eğer zerre kadar vicdanınız varsa, Eğer sizde Başbakan gibi iki yüzlü olmak istemiyorsanız, Kürdüm diyorsanız, gelin bu iki yüzlülüğün yanında yer almayın Kürt halkının yanında yer alın".

OLAYLAR ÇIKTI

Bu sırada da bazı gruplar yine olay çıkmasına neden oldu. Hakkari'nin Keklikpınar, Dağgöl, Pehlivan ve Katramas mahallelerinde toplanan aralarında çocuklarında bulunduğu 30'ar kişilik gruplar yollara barikat kurarak slogan atmaya başlayınca polis müdahale bulundu. Polis göstericileri tazyikli su ve göz yaşartıcı bomba kullanarak dağıtmaya çalışırken, göstericiler de taş atarak karşılık verdi.