Abonesi olduğu Türkiye Kupası'nı hafta içinde müzesine götüren Kara Kartal, İnönü'de sezonun son maçında taraftarlarına galibiyetle veda etti.

Siyah beyazlılar sahasında ağırladığı Eskişehirspor'u Portekizli yıldızlarının golleriyle 3-1 mağlup ederek sezonu 5. sırada bitirmeyi garantiledi.

Beşiktaş'ın 2 artı 1 yıllığına anlaşmaya vardığı teknik direktör Tayfur Havutçu, Eskişehirspor karşısında genç futbolculara da şans tanıdı. A2 takımında forma giyen genç stoper Atınç Nukan ile Rıdvan Şimşek, Spor Toto Süper Lig'de ilk kez ilk 11'de forma giydi. Beşiktaş'ta sakatlıkları bulunan Ernst, Nobre, İbrahim Toraman, Ersan ve Ferrari,kadroda yer almadı. Öte yandan, Eskişehirspor'da da sakatlıkları süren Ümit Karan ile Volkan Yaman maç kadrosunda yer almadı.

FERNANDES AVLADI

Maça taraftarının yoğun desteği ile başlayan Kartal, yıldızı Quaresma önderliğinde Eskişehir kalesine yüklendi. 15. dakikada sağ çizgide rakibini ekarte Q7'nin pasında ceza sahası içinde bulunan vatandaşı Simao'nun vuruşu cılız kaldı. 26. dakikada Süper Lig'de görülebilecek ender gollerden birini izledik. Frikikte herkes vuruş beklerken Sezer topu ceza yayı içine doğru çıkardı. Alper bekletmeden içeri pasını gönderdi. Bu pasla buluşan ve kaleciyle karşı karşıya kalan Erkan topu ağlara gönderdi. Golünü şokunu atlatan Beşiktaş, 37. dakikada eşitliği sağladı. Hafta içinde yapılan final maçının yıldızlarından Fernandes slalomlarla içeri girdi ve düzgün bir vuruşla Ivesa'yı avladı. İlk yarı atılan karşılıklı gollerle 1-1 sona erdi.

İkinci yarıda rakip kalede baskısını artıran Kartal, golü gidecek mi, kalacak mı? sorularının odağı olan Almeida ile buldu. 58. dakikada sağ köşeden Guti'nin ceza sahasına ortaladığı kornerde ön direkte Almeida'nın yaptığı kafa vuruşu ağlara gitti. Siyah beyazlı taraftarların damgasını vurduğu maçın son yarım saatinde Beşiktaş tempoyu kontrol etti. 87. dakikada Quaresma'nın 3 Eskişehirspor'lu arasında aldığı penaltıyı, Simao gole çevirdi ve maçın skorunu ilan etti: 3-1

Sahasında Eskişehirspor'la oynadığı son 5 maçı da kazanan siyah beyazlılar 53 puana yükseldi. Eskişehirspor ise bu mağlubiyetle 44 puanda kaldı.

İLK YARIDAN DAKİKALAR

15. dakikada Quaresma, ceza alanı içinde sağda son çizgide güzel bir hareketle rakibini geçtikten sonra altıpasın önündeki Simao'nun önüne topu bıraktı. Bu futbolcunun bekletmeden vuruşunda, kaleciyi geçen meşin yuvarlağı Nadareviç uzaklaştırdı.

17. dakikada Almeida'nın soldan ortasında ceza alanı içinde Atınç'ın ayak koyduğu top üstten auta gitti.

26. dakikada Eskişehirspor kazandığı serbest vuruşta güzel bir organizasyon sonucunda golü buldu. Vuruşu kullanan Sezer, şut yerine ceza yayı içindeki Alper'e topu bıraktı. Bu oyuncunun bekletmeden pasıyla çok müsait pozisyonda topla buluşan Erkan, meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0

29. dakikada Almeida, Simao'dan aldığı topu Guti'nin önüne bıraktı. Bu futbolcunun sert şutunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

35. dakikada Guti'nin pasıyla solda topla buluşan Quaresma ceza alanı önünden sert vurdu, ancak meşin yuvarlak az farkla üstten auta çıktı.

37. dakikada Fernandes ayakta alkışlanan bir gole imza attı. Ceza alanı dışında topla buluşan Fernandes sol çaprazda 3 rakibini geçtikten sonra ceza alanına girdi. Son rakibinden de topu kurtaran Fernandes, meşin yuvarlağı yerden düzgün vurarak filelere gönderdi: 1-1.

İki şık golün atıldığı mücadelenin ilk yarısı 1-1 beraberlikle sona erdi.

KİNCİ YARIDAN DAKİKALAR

49. dakikada Eskişehirspor'da Koray, Ekrem'den kurtardığı topu kale sahası içine gönderdi. Batuhan'ı geçen top arka direkte Erkan'ın önüne geldi. Bu oyuncunun vuruşunda top yan direğe çarparak oyun alanına döndü. Mehmet Aurelio'dan seken topu kaleci Cenk kontrol etti.

58. dakikada Beşiktaş öne geçti. Bu dakikada sağ köşeden Guti'nin kullandığı kornerden gelen topa ön direkte Almeida kafayla dokundu ve meşin yuvarlağı uzak direğin yanından ağlara gönderdi: 2 - 1.

64. dakikada Beşiktaş 3. gole çok yaklaştı. Bu dakikada Quaresma, Necip'ten aldığı topla ceza sahasına girdi, topuğuyla tekrar Necip'e verdiği pasta bu oyuncu da ceza sahasında Almeida'yı topla buluşturdu. Almeida'nın vuruşunda ise kaleci İvesa topu üstten kornere tokatladı.

70. dakikada Eskişehirspor'dan Erkan ceza yayı içinde aldığı topla ceza sahası içinde sağ çapraza kaçtı, aşırtma vuruşunda kaleci Cenk meşin yuvarlağı kornere çeldi.

73. dakikada Eskişehirspor defansından gönderilen uzun topu Burhan sağ çaprazda kontrol etti, ceza sahasına girer girmez içeriye çıkardığı topa Batuhan istediği gibi vuramayınca meşin yuvarlak uzak direğin yanından auta çıktı.

85. dakikada Veysel'in pasında ceza sahası içinde topla buluşan Batuhan'ın vuruşunda kaleci Cenk topu iki hamledi kontrol etti.

87. dakikada Quaresma ile birlikte topa hareketlenen Nadareviç göğsünden seken topu eliyle önüne indirdi. Hakem penaltı noktasını gösterdi. Atışı Simao kullandı ve meşin yuvarlağı kalecinin sağından ağlara gönderdi: 3 - 1.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca Beşiktaş, 1 - 0 geriye düştüğü mücadeleyi Fernandes, Almeida ve penaltıdan Simao'nun golleriyle 3 - 1 önde tamamlandı.

BEŞİKTAŞ: 3 - ESKİŞEHİRSPOR: 1

Stat: Fiyapı İnönü
Hakemler: Özgür Yankaya, Gökhan Memişoğlu, Serhan Malkoç

Beşiktaş: Cenk 6, Rıdvan 6 (Dk. 82 Hilbert ?), Tomas Sivok 5 (Dk. 46 Mehmet Aurelio 5), Atınç 6, Fernandes 7, Quaresma 7, Ekrem 3, Necip 6, Guti 7 (Dk. 66 Onur 4), Simao 6, Almeida 6
Eskişehirspor: Ivesa 4, Veysel 4, Nadarevic 3, Koray 4, Sezgin 5 (Dk. 46 Diego 3), Pele 5, Sezer 5 (Dk. 46 Batuhan 4), Doğa 3, Erkan 6, Alper 5, Serdar 5 (Dk. 69 Burhan 4)

Goller: Dk. 26 Erkan (Eskişehirspor), Dk. 37 Fernandes, Dk. 58 Almeida, Dk. 87 Simao (Penaltı) (Beşiktaş)
Sarı kartlar: Dk. 27 Fernandes, Dk. 32 Simao, Dk. 89 Quaresma (Beşiktaş), Dk. 62 Serdar, Dk. 63 Koray (Eskişehirspor)