Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 6 Mart'tan bu yana ilk kez bugün TOBB Genel Kurulu'nda bir araya geldi. Genel Kurul'un açılış konuşmasını yapan Erdoğan'ın CHP lideri Kılıçdaroğlu'na yönelik sert eleştirileri ise toplantıya damgasını vurdu.

CHP'nin milletvekili listesinde Ergenekon sanıklarının yer almasını sert dille eleştiren Erdoğan,"Bu çetelerin partilerin listelerine sızma çabası, siyasete gölge düşürme çabasıdır. Bu çaba içinde olanlar bilmelidir ki, çetelerin yön çizdiği, vesayetin hüküm sürdüğü Türkiye'ye geri dönüş asla mümkün olmayacaktır" dedi.
Kılıçdaroğlu, böyle izledi!

TOBB Genel Kurulu'na katılan Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın konuşmasını sonuna kadar dinledi. .


CHP'nin seçim vaadlerini de hedef alan Erdoğan, isim vermeden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu üzerinden Kılıçdaroğlu'na yüklendi:

"Yerel seçimlerde, bedava su, elektrik, doğalgaz vaad edenler. Her çocuğa bedava süt vaad edenler bugün 'Ne yapayım, elimde sihirli değnek yok!' diyorlar. Kim ne verirse ben 5 fazlasını veririm diyenlerden Türkiye çok çekti."

Başbakan Erdoğan, TOBB'un 66. Olağan Genel Kurulu'nda işadamlarına seslendi. Sözlerine "burada seçim propagandası yapmak istemiyorum" diyerek başlayan Erdoğan, kürsünün karşısında oturan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu yüzüne baka baka eleştirdi. AK Parti'nin 2002 seçimleri öncesi vatandaşa yerine getiremeyecekleri hiçbir vaadde bulunmadıklarını söyleyen Erdoğan, "Siyaseti kuru gürültüden, sınırsız popülizmden arındırdık" dedi.

KOCAOĞLU'YLA VURDU

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun yerel seçimlerde İzmirli seçmenlere vaad ettiği 'bedava elektrik, su, doğalgaz' ile 'her çocuğa süt dağıtımı' projelerini isim vermeden eleştiren Erdoğan, "Hiçbir polemik başlatma gayesinde değilim. Ama şunu da ortaya koymak istiyorum. Miting yaptığım illerde 2 yıl önce o insanlara verilen vaadleri inceledim. Elektrik bedava olacak, su, doğalgaz bedava olacak. 10 bin kadına. 5 bin gence iş verilecek. Her çocuğa süt verilecek denilmiş. 'Bu vaadler gerçekleşti mi?' diye sordum. Çocukların hepsine süt veriliyor mu? Hayır! 500-600 çocuğun evine süt gönderiliyor o kadar. Doğalgazın bedava verilmesi diye birşey yok. O vaadleri söyleyenler şimdi 'Ne yapayım, elimde sihirli değnek yok!' diyor. Kim ne veriyorsa ben 5 fazlasını veriyorum diyenlerden Türkiye çok çekti" eleştirisinde bulundu.

YOKSULLUĞU İSTİSMAR ETMEYİN

"Kimse yoksulluğu istismar etmesin" sözüyle Kılıçdaroğlu'na da yüklenen Erdoğan,"Yoksul sayısının 19 milyondan, 12 milyona düştüğünü görelim" dedi.

ÇETELER DÖNEMİ BİTTİ

Erdoğan, CHP'nin listesinde yer alan Ergenekon sanıklarıyla ilgili ise isim vermeden sert dilli bir eleştiri yaptı. "PKK terör örgütüyle, çetelerin irtibatı iddianamelerde açıkça yer aldı" diyerek yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

"1960 yılından itibaren siyaset, siyaset dışı odaklar dışından şekillenmiştir. Özellikle 28 Şubat'ta kasetler yoluyla yapılan saldırılar hepimizin aklında. Biz siyaset mühendislerinin değil, bizzat milletin rotasını çizmesini istedik. Siyasetin üstüne karabasan gibi çöken çetelerin üstüne çöktük, çökmeye de devam edeceğiz. Bu çetelerin partilerin listelerine sızma çabasının ardından siyasete gölge düşürme gayesi vardır. Çetelerin yön çizdiği vesayetin hüküm sürdüğü Türkiye'ye dönüş asla mümkün olmacaktır. Bugün çeteleri yeniden diriltme hedefinin son derece tehlikeli bir oyun olduğunu hatırlatmak isterim."

TERÖR EYLEMLERİ

"PKK terör örgütüyle, çetelerin irtibatı iddianamelerde açıkça yer aldı. Terör örgütünün şiddete başvurması da sandığa müdahaleden başka bir amaç barındırmıyor. Önce İstanbul, Kastamonu ardından da Silopi'de polise karşı saldırılar düzenlendi. İl ve ilçe başkanlıklarımıza saldırdılar. Organize bir şekilde yürütülen bu kampanyaya boyun eğmeyeceğimizi açık açık ifade ediyorum. Güven ortamından rahatsızlık duyanlar 12 Haziran'da kaybedecek. İstikrar yine kazanacak. Milli birlikten rahatsız olanlar kaybedecek, hukuk ve kardeşlikten yana olanlar kazanacak."

PÜSKEVİT DEĞİL BİLGİSAYAR


Konuşmasının geri kalanında Erdoğan, AK Parti iktidarının 8.5 yıllık icraatlarına, yeni dönem projelerine ve dış politasına değindi.

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 'püskevit' polemiğine de değinen Erdoğan, "Çocukların hayali artık bisküvi değil. Her gittiğimiz yerde 'Başbakan amca bana bilgisayar verir misin?' diyorlar. Artık Artık kara tahtalar dönemi bitiyor. Bütün öğrencilerimize ipad büyüklüğünde elektronik kitap vereceğiz. Bütün müfredat o kitabın içine girecek. Seçimden hemen sonra ihalesini bitirerek, 4 yılda her çocuğumuza elektronik kitap vereceğiz" dedi.

BİR ÇILGIN PROJE DE ANKARA'YA


İstanbul'da yapılması planlanan Kanal İstanbul projesine de değinen Erdoğan, gelecek haftalarda benzer bir projenin Ankara'da açıklanacağını söyledi.

"İstanbul'da açıkladığımız projeler ilgili çevrelerden büyük ilgi gördü. Bu tarz bir projeyi de Ankara'da uygulayacağız ve gelecek hafta ayrıntıları açıklayacağız. 8.5 yıl önce 3. Köprü dendiğinde karşı çıkanlar oldu, şimdi de karşı çıkanlar var. Marmaray'a da karşı çıktılar. Ama 2013'de Marmaray hazır. Bunları 8.5 yıl önce söyleseydik herkes hayal derdi. Ama bugün hayal değil."