Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)'nin 66. Genel Kurulu toplandı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) bugün yapılan 66'ıncı Genel Kurulu'nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu biraraya geldi. İki liderin tokalaşırken birbirlerinin yüzlerine bakmaması dikkat çekti.

TOBB'un yıllardır Pazar günleri yapılan Genel Kurulu bu yıl ilk kez Başbakan Erdoğan'ın programına uyması için pazartesi yapılıyor. Üç liderin buluşması beklenen Genel Kurul'a MHP lideri Devlet Bahçeli katılmayacağını açıkladı. Başbakan Erdoğan ve CHP Lideri Kılıçdaroğlu ise 14 Nisan'dan bu yana ilk kez bir araya geldi.

Salona ilk gelen isim Kılıçdaroğlu oldu. Kılıçdaroğlu, ATO eski Başkanı ve CHP milletvekili adayı Sinan Aygün ile Kurul'da delegelerle tanıştı. Başbakan Erdoğan ise Bakan Babacan ile birlikte salona geldi. Biraraya gelen iki liderin tokalaşırken birbirlerinin yüzlerine bakmaması dikkat çekti.

Kılıçdaroğlu ile Başbakan Eroğan yerlerine otururken aralarına evsahibi TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu oturdu. Hisarcıklıoğlu, konuşması için kürsüye geldiğinde ise iki liderin arasına oturan eski bakan Kürşat Tüzmen ile Başbakan Erdoğan arasında uzun bir sohbet başladı.

Tüzmen, Başbakan ile hararetle sohbet ederken Erdoğan'a telefonundan birşeyler göstermesi dikkatlerden kaçmadı.Tüzmen, dün akşam TOBB resepsiyonunda da Zafer Çağlayan'ın yanına gelerek "Sana birşey göstereceğim hayretler içerisinde kalacaksın" diyerek cep telefonundan birşeyler göstermişti. Ancak bu görüntüleri basın mensupları ile paylaşmamıştı. Tüzmen'in Başbakan'a aynı görüntüleri gösterdiği tahmin ediliyor.

GENEL KURULDAN NOTLAR

Hürriyet'in haberine göre, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, başkan olarak bu yıl 10. genel kurulunu yapıyor. Başkan olduğu ilk genel kuruldan itibaren her yıl TOBB delegeleri ile Anıtkabir fotoğrafı çektiren ve bu fotoğrafı da dev bir poster şeklinde bahçeye astıran Hİsarcıklıoğlu, bu yıl bir rekor kırdı. 10 yıl önce ilk fotoğrafta 156 TOBB delegesi yer alırken, bu yılki fotoğrafta 1356 delege bulundu. Geçen yılki fotoğraf ise 1000 delegeyle çekildi.

Genel Kurulun bu yılki temasını 'Birlikte Güçlüyüz' sloganı özetliyor. TOBB'un son bir yıllık etkinlikleri sinevizyon ile katılımcılara anlatılıyor. Sahnede Türkiye haritasının ortasında Türk bayrağıni ay ve yıldızları yer alıyor. Haritanın ortasına gelen ayın göbeğine ise küre yerleştirilmiş.